Ensi vuonna on juhlaan aihetta

Oriveden seurakunnan ensi vuoden talousarvio osoittaa reilun 45 000 euron alijäämää. Taloudenpidossa plussan puolelle pääseminen olisi tietysti aina hieno juttu, mutta ei kyseistäkään arviota voi kovin huonona pitää. Pian päättyvän vuoden talousarvio osoitti nimittäin noin 95 000 euron alijäämää. Varsinaiset tilinpäätöstiedot vahvistuvat ensi vuoden puolella.

Hyvä vuosi on kuitenkin jäämässä vain väliaikaiseksi. Oriveden seurakunnan taloussuunnitelma nimittäin osoittaa, että jo seuraavana vuonna alijäämää olisi kertymässä lähes 110 000 euroa ja vuotta myöhemmin lähes 150 000 euroa. Samaan aikaan vuosittaisten poistojen määrä nousee yli 220 000 euroon ja vuosikate laskee alle 75 000 euroon.

Tulevien vuosien luvut ovat olleet seurakunnan väellä varsin hyvin tiedossa. Ja hyvä että ovat, sillä ilman varoja ei voida toimia. Suunnitelmia lukujen kaunistamiseksi on ryhdytty jo tekemään. Tämä näkyy muun muassa henkilöstöratkaisuissa. Kaikkia vapautuvia virkoja ei esimerkiksi tulla täyttämään, vaan tehtäviä hoidetaan uusilla ja luovilla tavoilla. Tällaisena voi muun muassa pitää kahden seurakunnan yhteistä talouspäällikköä.

Ensi vuonna seurakunnassa on kuitenkin runsaasti aihetta juhlaan. Toimintaa on tarjolla runsaasti, kaksi kirkkoa viettää pyöreitä vuosia ja suunnitelmissa on myös järjestää sävellyskilpailu. Seurakunta myös elää yhteisöllisyydestä kuten mikä tahansa muukin yhteisö. On siis meistä kaikista kiinni, millainen esimerkiksi seurakunnan ensi vuodesta tulee.

Leave a Comment