Huikeaa talviurheilun aikaa

Jos koronakevät sai ihmiset liikkumaan lähialueidensa luontokohteissa, niin nyt on syytä lähteä nauttimaan talviurheilun riemuista. Parin edellisen viikon aikana lunta on satanut sen verran riittävästi, että Oriveden päälatuverkko on saatu upeaan hiihtokuntoon. Kympin kierroksen on pystynyt kiskaisemaan helpokseen, etenkin jos sattuu pitämään luisteluhiihdosta.

Hyvät hiihto-olosuhteet eivät ole enää itsestäänselvyys. Jokainen meistä muistaa ankean viime talven, jolloin hiihtokilometrien kerryttämisestä näilläkin korkeuksilla saattoi lähinnä vain haaveilla. Huonoina talvina edes etevät latumiehet eivät pysty hiihtokautta pelastamaan, vaikka tahtoa ja halua heillä siihen olisi.

Vaikka sääennuste näyttää nyt hiihdon, mäenlaskun ja ulkojäillä luistelun kannalta myönteiseltä, saattaa talviurheilukausi olla pahimmillaan hetkessä ohi. Vanhat ja ikävät muistot esimerkiksi hiihdosta kannattaa nyt unohtaa ja käydä edes kerran kokeilemassa, miltä meno ladulla maistuu. Latuverkoston runsas käyttö on myös parasta kiitosta heille, jotka huoltavat reittejä hiihtokuntoisiksi.

Ajankohtaista tietoa Oriveden latujen kunnosta voi käydä kurkkimassa Oriveden Ponnistuksen Latuinfo-sivulta. Maanantaisen päivityksen mukaan latu-uraa on jo tehty Vähä-Teerijärven laavulle asti ja pian varmasti jo pidemmälle.

Leave a Comment