Kohtaamisia lehden kautta

Kuntavaalien kannalta yksi tärkeä ajankohta umpeutuu neljän viikon kuluttua. Maaliskuun 9. päivänä on viimeinen ehdokashakemusten jättöpäivä. Ehdokasasettelu vahvistetaan seuraavalla viikolla. Moni on jo kuitenkin ehdolle asettumisestaan päättänyt ja kertonut asiasta myös julkisesti. Töitä vaaleissa menestymisen eteen tehdään jo nyt, vaikka äänestysnumerot julkistetaankin vasta maaliskuussa.

Koronaepidemia rajoittaa yhä yleisötapahtumien järjestämistä eikä tilanteeseen taida tulla muutoksia kevään aikana. Siihen on ainakin kaikkien varauduttava. Suuria vaalitilaisuuksia ja kasvokkaisia kohtaamisia äänestäjien kanssa tuskin näiden vaalien yhteydessä järjestetään. Tilanne ei todennäköisesti haittaa niin paljon niitä ehdokkaita, jotka ovat jo tuttuja kuntalaisille. Jo valtuustossa olleiden tavat ja tekemiset paikkakunnalla tiedetään.

Uusilla ehdokkailla on edessään hiukan vaikeampi tie. Ehdokkaiden joukosta pitäisi päästä erottumaan ja nostamaan omat näkemykset esiin, tekemään vaikutus. Tammikuussa julkaistun Kuntavaalimediat 2021 -tutkimuksen mukaan sanomalehdet ovat ylivoimaisesti tärkeimpiä medioita, kun suomalaiset hakevat tietoa äänestyspäätöksensä tueksi. Peräti  58 prosenttia aikoo hakea tietoa äänestyspäätöksensä taustaksi painetuista tai digitaalisista sanomalehdistä.

Mitä varmemmin ilmaisee aikovansa äänestää kuntavaaleissa, sitä suuremmaksi sanomalehtien ja merkitys kasvaa äänestyspäätöksen tukena. Erityisesti tukea äänestyspäätökselle haetaan siitä lehdestä, josta asuinkunnan tapahtumia muutenkin seurataan.

Oriveden Sanomat tarjoaa sivuillaan kohtaamispaikan ehdokkaille ja äänestäjille. Verkkosivuilla avautuu ehdokasasettelun varmistuttua kuntavaalikone ja ehdokkaisiin voi tutustua myös vaaligallerian kautta. Mielipidekirjoituksia julkaistaan sitä mukaa kuin niitä toimitukseen lähetetään. Näkyvyys on nyt kiinni itse ehdokkaasta.

Leave a Comment