OrPon peli kulki aaltoillen laidasta toiseen – yhdessä erässä tuli murskatappio

OrPo, Pölkky Kuusamo
OrPolla oli maanantaisessa ottelussa Pölkky Kuusamoa vastaan niin hyviä kuin huonoja hetkiä. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPon ja Pölkky Kuusamon ottelussa maanantaina Orivedellä nähtiin melkoista aaltoilua. OrPo voitti ensimmäisen erän, oli viedä toisenkin erän, mutta otti kolmannesta erästä vastaan murskatappion.

Orivesiläiset hävisivät sarjataulukossa kolmanneksi nousseelle Pölkylle lukemin 1-3 (25-22, 17-25, 8-25, 23-25). OrPo jatkaa sarjataulukossa viidentenä.

OrPo pelasi avauserässä upeaa peliä  passarinaan Nea Luntamo. Joukkue hyökkäsi monipuolisesti ja torjui pitävästi. Erän päättikin torjunnallaan Ada Aronen.

Toinen erä jatkui vakuuttavaan tahtiin OrPon johtaessa 11-9. Sitten passit eivät löytäneet riitävästi osoitetta vastaanoton ja huonon puolustamisen kautta. Syötöt karkasivat viidesti. Siitä alkoi Pölkyn juhlat. Kovilla syötöillä ja kahdella syöttövuorolla Pölkky kasasi 15 pistettä kolmannessa erässä.

Neljäs eräkin oli menossa läpihuutona vieraille 0-5 johtotilanteessa. OrPon passariksi tuli Lotta Kukkonen ja peli kääntyi kuin leikaten. Joukkue ajoi takamatkan kiinni mennen johtoon 20-17. OrPo sai vielä lisäpisteen Pölkyn punaisesta kortista ja tilanne oli 23-21.

Kaksi torjuntapistettä ja Isidora Ubavicin hyökkäysvirhe tuotti OrPolle katkeran tappion erälukemalla 23-25.

OrPo syötti viisi ässää, kuten Pölkkykin. Vastaanotto horjui Viivi Pyhäjärven, Jessica Kososen ja Polina Malikin syöttöjen edessä. Hyökkäyspäässä hääri samat nimet tähtenään Polina Malik, joka teki 49 passista 24 pistettä. Hyökkäystehoissa oli suuri ero: OrPo 37, Pölkky 57 prosenttia.

Pohjoisen kiertue viikonloppuna

Pölkyn parhaana palkittu Malik saalisti tehoiksi 26/+20. OrPon paras oli keskitorjuja Kaisa Nyman (14/+10).

Hyökkäysteho oli Nymanin varassa, sillä Ubavic teki 13 pistettä, mutta menetti 12 virheeseen tai torjuntaan lyönnillä. Helpohkosti luettavista hyökkäyksistä Pölkky torjui 15 OrPon tyytyessä yhdeksään torjuntapinnaan.

Pistekilpailussa Malik sai kolme pistettä, Jonna Wasserfaller kaksi ja Kaisa Nyman yhden pisteen. PROlibero palkinnon korjasi OrPon Sanna Häkkinen.

– Kovaa tultiin ekaan erään. Pölkky syttyi myöhemmin. Harmittaa neljännen erän lopun virheet, ainakin piste karkasi, kertoi OrPon kapteeni Kaisa Nyman.

– Torjuntapeli oli meillä hyvää (9-15). Puolustuspelissä olimme jäljessä OrPon päästessä niskan päälle neljännessä erässä. Kuusi pistettä tältä viikolta jo kasassa. Kangasalta metsästetään niitä lisää, totesi Pölkyn valmentaja Tuomas Alatalo.

– En ole tyytyväinen peliimme. Hyvin ollaan treenattu, mutta tulosta ei tullut, harmitteli OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis.

OrPo matkustaa viikonlopuksi pohjoisille peliareenoille. Lauantaina joukkue kohtaa uudelleen Pölkky Kuusamon ja sunnuntaina on vastassa Woman Volley Rovaniemellä.