OrPon otteluvoitto karahti kiville kolmannen erän lopussa – Pölkky jatkoi välieriin, OrPo kesälomalle

OrPon Kaisa Nyman ei saanut kiinni Pölkyn Ella Autereen hyökkäystä joukkueiden ensimmäisessä pudotuspelien ottelussa. Vieressä seuraa Isidora Ubavic. Kuva: Juha Jäntti

Oriveden Ponnistus taisteli rajusti Kuusamon Pölkyn kanssa puolivälierien toisessa kohtaamisessa Kuusamossa. Joukkue pelasi loistavasti kaksi ensimmäistä erää johtaen vielä kolmattakin lukemin 8-12.

Kolmannen erän lopulla OrPon hyökkäysvirheet avittivat Pölkyn erävoittoon. Kuusamolaiset veivät loputkin erät OrPon pelaamisen tason tiputtua ja saattelivat saattelivat orivesiläiset kesälomille lukemin 3–2, erät 23–25, 22–25, 25–21, 25–22, 14–8.

OrPon sairastuvalla Saara Holm ja Anastasia Boricheva saivat pelin alla joukkoonsa Annukka Paloniemen. Hänellä alkoi selkä vaivata, eikä hän pystynyt pelaamaan Kuusamossa.

Paloniemen paikalla pelasi vasta 18 vuotta täyttänyt Ada Aronen. Hänen vastaanottopelinsä sujui, mutta verkolla olisi kaivattu vielä lisää tehoja.

Ratkaisuvaiheissa alkoi pallo polttaa

OrPo taisteli pelissä räväkästi, mutta tyypillisesti tälle kaudelle pelin edetessä ratkaisuvaiheeseen alkoi pallo polttaa. Nyt tämä tapahtui kolmannessa erässä, jossa joukkue oli johti jo 8–12.

Sitten esiin nousi Pölkyn keskitorjuja Ella Autere torjunnoillaan. Pölkky sai puolustuspelaamisen parempaan kuosiin ja hyökkäys toimi leveällä rintamalla.

Ensimmäinen erä oli erikoinen. Nea Luntamon syöttöputkella OrPo kasvatti johtoaan seitsemällä pisteellä. Se oli johdossa jo 12–20, kun Pölkky alkoi nousunsa ja kipusi vain pisteen päähän, numeroihin 21–22. Eräpallon hoiti kotiin Ada Aronen.

Neljättä erää pelattiin tasaisena aivan loppuvaiheisiin asti, ja viides erä oli läpihuutojuttu Pölkylle. Pölkky syötti aloitukset koko pelin ajan Alexia Kalantaridoulle, jolla 47 nostosta jäi käsiin kuusi. Viides erä kaatui nostoihin, Pölkky johti jo 7–1 ja meni menojaan.

Pelin Pölkylle ratkaisivat keskitorjujat Ella Autere, 9/+8 ja Linda Andersson, 10/+7.

Merkittävä oli myös israelilaisen hakkurin Polina Malikin panos, 27/+15. OrPon hakkuri Isidora Ubavic keräsi 23/+9. Hän hävisi pluspisteissä selkeästi Malikille. Malik ja Ubavic palkittiin joukkueidensa parhaina.

Sanna Häkkinen, OrPo
Libero Sanna Häkkinen oli kauden viimeisessä pelissä OrPon parhaimmistoa pelastuksillaan. Arkistokuva: Juha Jäntti.

Libero Sanna Häkkinen oli OrPon ehdoton ykkönen

OrPon ehdoton ykkönen oli silti libero Sanna Häkkinen. Hän nosti 22 aloitusta virheittä, ja kaikki hirmukovat lyönnit nousivat hänen reviiriltään pelattaviksi.

Ässät ja syöttövirheet menivät tasoihin. Hyökkäyspisteetkin menivät lähes tasan. Torjunnat kirjattiin Pölkylle 17–10. Netta Rekola venyi viiteen pistetorjuntaan.

– OrPo pelasi hyvin, mutta kairasimme silti voiton. Välierissä pyritään menestymään hyvällä taktiikalla, kertoi Pölkyn Ella Autere.

– Olen pettynyt, kun ottelu kääntyi tappioksi. Meillä oli kaksi hienoa erää, kun pelasimme nopeaa peliä. Pitkän erätauon jälkeen Pölkky paransi peliään, sillä oli tahto myös mennä jatkoon, totesi moninkertainen SM-mitalisti Kaisa Nyman, jolta jäi vieläkin SM-pronssi puuttumaan.

– Viivi Pyhäjärven mukaantulo rauhoitti kolmannessa erässä meidän vastaanottoamme. Syöttö-vastaanotto ratkaisi tämänkin pelin, totesi Pölkyn valmentaja Tuomas Alatalo.

– Saimme aluksi tukittua Pölkyn hyökkäyssuunnat. Malikin kiinni saaminen oli vaikeaa. Kaudesta jäi hyvä kuva. Halusin omistaa tämän taistelun loukkaantumisten takia sivussa oleville pelaajille, sanoi OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis.

OrPon kausi päättyi siis Kuusamoon. Runkosarjassa sijoitus oli viides.

Joukkueessa pelasivat kauden aikana Kaisa Nyman, Netta Rekola, Ava Leiniö, Emilia Putkisaari, Annukka Paloniemi, Ada Aronen, Sanna Häkkinen, Lotta Kukkonen, Isidora Ubavic, Alexia Kantaridou, Nea Luntamo, Saara Holm ja Anastasia Boricheva.

Leave a Comment