Lukijan juttu: Pesäpalloa Päijälässä yli 60 vuoden tauon jälkeen, Västilän Voima voitti tälläkin kertaa

Voiman joukkue ihailee pyttyään. Kuva: Matti Santanen.

Mäkimaan Muhku hävisi kautta aikain pelaamansa edellisen pesäpallo-ottelunsa Västilän kentällä 25.6.1959 Länkipohjan Vesalle kohtalaisen selkeästi 30-1. Seura uskaltautui silti haastamaan nyt naapuriseura Västilän Voiman tennispallolla ja –mailalla pelattavaan koitokseen Päijälän Pirtin toripäivillä 17.7.2021. Muhkulla ei käynyt tässä pelissä yhtään huonommin, kuin edellisessäkään. Voima voitti juoksuin 11-5.

Pirtin kentällä harvinaiset pesäpallorajat merkitsi Matti Åkerlind Kuhmoisten kunnalta lainatulla nykyaikaisella koneella. Mitat tarkistetiin kyllä Urheilun Pikkujättiläinen -kirjasta vuodelta 1957.

Pesäpallomaailmassakin on tapahtunut muutoksia. Tahko Pihkalan aikaan kentän mitat oli kirjattu erikseen  miehille, naisille ja pojille. Ei tytöille!
Ottelun sujumisesta asiallisesti huolehti tottunut tamperelaistuomari Petteri Narvi ja kirjauksista Maija Narvi. Ottelun pääteeksi soitetusta Porilaisten marssista ja muustakin äänentoistosta vastasi Matti Santanen.

Tuomarin tehtäviin tottunut Petteri Narvi. Kuva: Matti Santanen

Hän hoiti myös Muhkun laskuun pelaajien palkitsemisesta vääksyläisen leipomon tuotteilla. Vaasan&Vaasan Muhku-sämpylän valmistus kun on lopetettu.

Voiman joukkueessa pelasivat Aino Lammi, Taina Antikainen, Jari Uusitalo, Eero Uusitalo, Tito Koskinen, Manu Salomaa, Leevi Tuominen ja Pekka Heinä.

Muhkun mainetta puolustivat Matti Åkerlind, Martti Åkerlind, Raimo Åkerlind, Valtteri Åkerlind, Jaska Santanen, Tarja Lehto, Vesa Sammal, Airi Vahdersalo, Päivi
Raskinen, Ilkka Lehto, Pekka Tennilä, Tomi Forsblom ja Timo Konttila.

Risto Lehto

Leave a Comment