Yökaahailu on kotihäirintää Orivedellä

Moni paikkakunta on kärsinyt koko kuluvan kesän nuorten kuljettajien yökaahailusta autoilla ja etenkin kaksipyöräisillä viritetyillä pyörillä. Niin myöskin Oriveden keskustassa.

Kaahailu alkaa lähes säännöllisesti kello 23 aikaan ja päättyy vasta aamutunneilla.

Siihen osallistuvat kevytmoottoripyörät, jotka ovat usein viritettyjä, joka aiheuttaa kimeät äänet. Siihen liittyy pyörien ja autojen jarrujen vedätys, joka aiheuttaa älyttömän ulinan, jossa desibelit menevät yli sallittujen desibelien.

Näitä vedätysjälkiä löytyy koko Oriveden keskustan alueelta, erityisesti Aihtiantieltä ja Kääjäntieltä. Ne voi käydä toteamassa aina aamuisin näiltä tieosuuksilta.

Aiheutuva meteli kantautuu ihmisten asuntoihin satojen metrien päähän. Nukkuminen lähialueella on ollut suorastaan vaikeaa. Apua ei ole tullut hätänumeroon soitoista.

Pyöräkisailut johtavat myös vakaviin onnettomuuksiin, viimeksi Multialla. Poliisi ja liikenneministeri on julkisuudessa esittänyt, että poikkeusluvilla myönnetyt ajoluvat alle 17-vuotiaille kielletään tai tehdään tiukemmiksi ja rangaistuksia on kiristettävä. Samoin ehdotetaan ajokieltoa mopoille ja kevareille yöajaksi.

Ihmetellä täytyy, miten yölliset rallit istuu koulunkäyntiin. Kesälomalla on voinut päivisin nukkua, mutta kouluaikana pitää nukkua koulussa, jos on varaa.

Voisiko uusi kaupunginvaltuusto määrätä Orivedelle yöaikaan ajokiellon? Sillä saavutettaisiin rauhallisia yöunia ja se olisi samalla myös ympäristöteko. Turhalla polttoaineen käytöllä heikennetään myös Suomen ilmastotekoa.

Unensa menettänyt

Leave a Comment