Kakkossija vahvisti Konsta Saarisen asemia mitalikamppailussa

Konsta Saarinen ajoi maltilla kisan loppuun ja varmisti kakkossijan. Kuva: Jarno Saari

Orivesiläinen Konsta Saarinen ajoi onnistuneen kisan Lahden ympäristössä ajetussa kauden viidennessä rallin SM-osakilpailussa. Saarinen sijoittui toiseksi SM4-luokassa, ja hän on sarjapisteissä kolmantena.

Saarinen oli kilpailun alkupuolella tiiviisti mukana voittokamppailussa. Kolmen kärki karkasi hieman muilta. Avauspäivän jälkeen Jere Pensas, Konsta Saarinen ja
Juho Koski-Lammi mahtuivat 6,9 sekunnin sisään.

Toisen päivän alussa Pensas joutui keskeyttämään rengasrikon jälkeen, joten voittokamppailuun jäi vain kaksi kuljettajaa. Koski-Lammi osoitti kisan lopulla vauhtinsa ja kuittasi jo kolmannen luokkavoiton putkeen.

Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä ajoivat ilman virheitä, ja tuloksena oli kakkossija 22,4 sekunnin erolla. Vastaavasti taakse luokan kolmossijaan eroa kertyi lähes minuutti.

– Ajoni oli tasaista läpi kisan, eikä kaluston kanssa ollut ongelmia. En päässyt kuitenkaan aivan siihen vauhtiin, jolla olisin voinut tavoitella voittoa, Saarinen myönsi.

– Kisan lopulla päätin jo tarkkailla tilannetta ja varmistaa hyvät sarjapisteet. Oikein mukava maku jäi tästä kisasta, ja asemat sarjataulukossa näyttävät hyvältä.

SM-sarjan päätöskisa ajetaan Kokkolassa 25.-26. syyskuuta.

Pistetilanne viiden osakilpailun jälkeen

1. Oskari Heikkinen 95
2. Juho Koski-Lammi 75
3. Konsta Saarinen 67
4. Jere Pensas 54
5. Markus Heikkinen 42

Leave a Comment