Muualta tulleet sen tietävät

Orivedelle ja Juupajoelle muuttaa joka vuosi uusia asukkaita. Kyllä, tämä on aivan totta, vaikka sosiaalisessa mediassa silloin tällöin julkaistuista kommenteista voisi toisin kuvitella. Se aiheuttaa välillä suorastaan ihmettelyä, että joku on saattanut valita toisen näistä kunnista asuinpaikakseen. Todennäköisesti kommentit on julkaistu sarkasmin tyylilajista ja ainakin sellaisen edustajina ne on syytä kommenttiketjuista lukea.

Totta on kuitenkin sekin, että lähelle on vaikea nähdä. Monista Orivedellä ja Juupajoella tarjolla olevista ylellisyyksistä on seudulla pitkään asuneille tullut itsestäänselvyyksiä, joista ei välttämättä osata enää riemuita. Toiset osaavat, toiset eivät.

Rauhallisuus ja hyvät kulkuyhteydet muuhun Suomeen ovat niitä asioita, joita haastateltavat usein pitävät tämän seudun hyvinä puolina. Mainintoja saavat myös edullisuus, vesistöt, mahdollisuus tehdä etätöitä, hyvät ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä tarjolla olevien palveluiden määrä. Mitäpä sitä paljon enempää oikeastaan edes tarvitsee? Kun perusasiat ovat kunnossa, eläminen on melko helppoa missä tahansa.

Kaikki eivät halua asua maaseutumaisessa kaupungissa. Mutta onneksi on myös heitä, joille ylellinen väljyys, luonnonläheisyys ja yhteisöllisyys ovat tärkeämpiä kuin suurkaupungin sykkeessä seikkailu. Heille Orivesi ja Juupajoki ovat oivallisia asuinvaihtoehtoja. Meidän tehtävämme jo paikkakunnille asettautuneina on toivottaa heidät lämpimästi tervetulleiksi.

Leave a Comment