Jokaisella on mahdollisuus yrittäjäksi

Juupajoen Yrittäjät palkitsi viime viikolla vietetyssä nuorten yrittäjäjuhlassa kunnassa toimivia nuoria 4H-yrittäjiä. Kerta saattoi olla koko Suomessa ensimmäinen, kun jokin taho palkitsee nuoren 4H-yrittäjän. Palkituiksi tulivat Tuomas Loponen, Viljo Soikka ja Jaakko Kopra.

Yrittäjäyhdistys näytti teollaan loistavaa esimerkkiä. Nuorten saama huomio ja kannustus innostaa varmasti palkittuja yrittäjiä kehittämään toimintaansa pidemmälle. Yhtä lailla se kannustaa muita nuoria miettimään yrittäjyyttä yhtenä vaihtoehtona sille, mitä isona voisi oikeasti tehdä.

Juupajoella on tosin osattu muutenkin tehdä oikeita ja kannustavia asioita nuorten kanssa. Juupajoen 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Ulla Mäkisen mukaan Juupajoella toimii nimittäin tänä vuonna jopa 20 4H-yritystä. Määrä on kasvanut reilusti edellisiin vuosiin verrattuna.

Upealta kuulostaa myös se, että Mäkisen mukaan Juupajoella on eniten 4H-yrityksiä väkilukuun suhteutettuna Pirkanmaalla.

Nämä tiedot luovat uskoa siihen, että uusia yrityksiä ja sitä kautta työpaikkoja syntyy tulevaisuudessa vielä runsaasti niin Juupajoelle kuin Orivedelle. Se luo uskoa myös siihen, että yritystoimintaansa lopettelevat voivat löytää yritykselleen jatkajan.

Ulla Mäkinen tiivistää asian myös hienosti: Ei ole olemassa yhtä yrittäjätyyppiä, vaan jokaisella on mahdollisuus ryhtyä yrittäjäksi.

Leave a Comment