Vauva-aika voi olla myös ihanaa

Viime vuosina paljon puhuttu syntyvyyden lasku on viimein alkanut taittua. Tämä näkyy kiireenä synnytysosastoilla, jossa koetaan tiuhaan tahtiin elämän pakahduttavimpia hetkiä ensikohtaamisten ja -rääkäisyjen kuplassa. Perjantaina vietettävä vauvan päivä näkyy myös meidän lehtemme sivuilla.

Monia lapsihaaveiden kanssa painivia saattavat pelottaa öiset valvomiset ja työn ja perheen yhteensovittaminen.

Siksi onkin ilahduttava kuulla, kuinka tässä lehdessä haastateltu Sanna Arppekin toteaa, että alun vaikeuksista huolimatta vauva-aika on ollut paljon leppoisampaa kuin hän etukäteen osasi kuvitellakaan. Usein vauvaa odottavia perheitä pelotellaan etukäteen, mutta kunpa heille muistettaisiin sanoa myös, kuinka ihanaa vauva-aika voi olla!

Orivedellä asuva Ruoveden kunnanjohtaja puolestaan rohkaisee muitakin äitejä tekemään omannäköisiään ratkaisuja ja palaamaan esimerkiksi varhaisessa vaiheessa takaisin työelämään. Kuuden lapsen äitinä hän on malliesimerkki siitä, että työn ja perheen yhteensovittaminen on mahdollista. Ehkä hänen esimerkkinsä antaa vastaavasti myös synninpäästön heille, joille pitkät vanhempainvapaat jäävät syystä tai toisesta vain haaveeksi.

Riittämättömyyden tunteita kokee varmasti jokaikinen vanhempi. Teet niin tai näin, jossiteltavaa jää aina. Tärkeintä olisikin muistaa olla itselleen armollinen. Monimuotoiset perheet -verkoston Anna Moring kiteyttää tämän osuvasti todetessaan päämääräksi riittävän sen, että pitää lapsen hengissä 18-vuotiaaksi saakka.

Leave a Comment