Auton ratissa huomio olennaiseen

Ysitietä Tampereen suuntaan kulkevien liikkuminen helpottuu nyt huomattavasti. Ely-keskus tiedotti alkuviikosta, että noin vuosi sitten aloitettu Yliskyläntien ja Orituvan välinen tienparannus on saatu valmiiksi ja uudet keskikaiteelliset ohituskaistat on voitu avata liikenteelle.

Ohituskaistojen lisäksi valtatien pätkällä on tehty myös monia muita ratkaisuja, joiden tarkoituksena on muun muassa parantaa tieliikenneturvallisuutta. Esimerkiksi tievalaistusta on parannettu ja riista-aidat uusittu. Muutosten toivotaan vähentävän valtatiellä tapahtuvien onnettomuuksien määrää ja helpottavan liikennettä etenkin ruuhkaisina ajanjaksoina.

Nyt valmiiksi saatu tienpätkä on hyvä alku Tampereen ja Oriveden välisen kulkuyhteyden parantamiseksi. Vaikuttamistyötä tehdään myös koko ajan sen puolesta, että muutkin ysitien solmukohdat saadaan avattua ja muutettua rakenteiltaan tien käyttömääriä vastaavalle tasolle.

Tien parantaminen on kiinni rahasta, mutta turvalliseen tiellä kulkemiseen suurin tekijä löytyy ratin ja penkin välistä. Kun kuljettaja huolehtii ajonopeudestaan, kulkuvälineensä kunnosta ja seuraa, mitä muut tiellä kulkijat tekevät, pienenee onnettomuusriskit jo huomattavasti.

Jokaisen meistä kannattaa myös muistaa rekkaspottaajien tekemä havainto. Liian usein he ovat huomanneet kuljettajien räpeltävän puhelimiaan ajaessaan. Keskitytään ratin takana siis siihen olennaiseen, ajamiseen ja muiden tiellä liikkujien havainnointiin.

Leave a Comment