OrPo nousi sarjaneloseksi voittamalla Hämeenlinnan – ”Pelasimme hienosti yhdessä koko joukkueena”

OrPon pelaajien olemus oli rentoutunut. Peli kulki sunnuntaina voitokkaasti. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPolla on ollut usein vaikeuksia onnistua Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan sen kotikentällä.

Sunnuntaina pelatussa lentopallon naisten mestaruusliigan ottelussa näin ei käynyt. OrPo vei voiton suoraan 3-0 (25-21, 25-17, 25-23).

Voiton tuomat kolme pistettä tarkoitti sitä, että OrPo nousi pistetaulukossa neljännelle sijalle ohi kaksi peliä enemmän otelleen Hämeenlinnan Lentopallokerhon.

Rinta-Tassin hyvä peliote jatkuu

Kamppailu Hämeenlinnassa eteni pääosin OrPon tahdittamana. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat tasaisia. Niissä ahdisti erän päättäminen. Mestaruusliigan tehokkain pelaaja, 5,8 pisteen teholla erissä pisteitä takova Ariana Pirv päätti ensimmäisen ja kolmannen erän hyökkäyksillään.

Kolmannessa erässä OrPo oli häviöllä 20-18, mutta nousi siitä 21-24 ottelupalloon. Pirv hyökkäsi takarajalle ja rajatuomari näytti pallon olevan ensin sisällä, mutta käänsi lopulta lipun ylös. Kuvaruudusta katsottuna pallo oli sisällä. Seuraavassa hyökkäyksessä Pirv kuittasi iskemällä pallon torjuvista käsistä sisään.

Ariana Pirv palkittiin OrPon parhaana pelaajana tehoin 14/+4. Hyökkäysprosentti putosi hänellä 27 prosenttiin viiden torjuntaan lyönnin ja kolmen virheen pudottamana.

OrPolla oli kuitenkin kaksi muuta korkealla prosentilla pelaavaa. Liisa Rinta-Tassi teki Pirviä puolta pienemmällä passimäärällä 11 pistettä, kun Pirv saalisti 12. Samoin Ada Arosen tahti oli tehokas verkolla.

OrPon voiton avain oli tehokas syöttö ja pitävä vastaanotto. OrPo voitti ässäsyötöissä Hämeenlinnan 10-0. Viisi pelaajaa pääsi tilastoon, parhaana heistä Ada Aronen kolmella ässällä.

Vastaanotossa Ariana Pirv ja libero Emilia Putkisaari eivät antautuneet pallolle kertaakaan.

OrPo voitti HLK:n prosenteissa 45-36. Putkisaari korjasi PROlibero palkinnon 67 prosentin vastaanotolla.

Ariana Pirv iski jälleen reilusti pisteitä OrPolle. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Kokoonpanomuutoksilla oli merkitystä

Torjuntapelaamisessa OrPolla on kehitettävää. Hämeenlinna vei sen 7-3. OrPosta torjuntapisteitä saivat vain Ada Aronen kaksi ja Liisa Rinta-Tassi yhden. Vaisun torjunnan vuoksi myös kenttäpuolustus oli vaikeuksissa. Hämeenlinnan palkittu Vera Klimovich (7/+7) ja Madsenin sisarukset olivat vaikeita torjuttavia.

Kotijoukkueen murheenkryyni oli Jelena Oluic (8/-5). Hämeenlinnalta lähti passari Dana Schmit Itävaltaan parantamaan polvivammaansa. Peliä rakensi nyt Jenna Ylivainio samalla tasolla kuin OrPon Nea Luntamo.

Hämeenlinna vaihtoi valmentaja Pentassuglian toiseen italialaiseen Giovanni Torchioon.

– Teimme 14 hyökkäysvirhettä. Vastaanotto- ja syöttövirheitä tuli 38. Sellaisilla lukemilla peliä ei voiteta, totesi Torchio.

– Voimme pelata vielä paremminkin. Reagoimme edelliseen huonoon peliin muuttamalla kokoonpanoa ja taktiikkaa, kertoi OrPon valmentaja Nikolaos Gitzekos.

– Peli ei ollut helppo. Pelasimme hienosti yhdessä koko joukkueena ja saimme hienon tuloksen, kertoi OrPon Ariana Pirv.

Ottelu paljasti sen, että Pirv on vastustajien erikoisvartionnissa. Siksi on tärkeää, että muita ratkaisijoita verkolle löytyy. Liisa Rinta-Tassin ja Ada Arosen hyökkäystehot olivat kullanarvoisia.

Seuraava kotipeli on jo torstaina Kuortanetta vastaan. Sunnuntaina kohdataan Pölkky Kuusamossa. Siellä ratkotaan myös Suomen Cupin jatkaja tästä parista.