Hengen eväitä: Tuomio on rakkautta!

Jos kristinuskon Jumalaa kuvataan rakkaudeksi, niin miksi hän tuomitsee ihmisiä ikuiseen rangaistukseen? Eikö vapauttava tuomio ja kaikkien päästäminen taivaaseen osoittaisi Jumalan rakkauden todelliseksi?

Jumala kyllä haluaa vapauttaa kaikki ihmiset ikuisesta rangaistuksesta, sillä Jeesus sanoo seuraavasti: ”Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen.” (Joh. 3:17).

Miltä Jumala siis haluaa maailman pelastaa? Jeesus jatkaa: ”Ja tuomio on tämä: valo on tullut maailmaan, mutta pahojen tekojensa tähden ihmiset ovat valinneet sen asemesta pimeyden. Se, joka tekee pahaa, kaihtaa valoa; hän ei tule valoon, etteivät hänen tekonsa paljastuisi.” (Joh. 3:19-20).

Jumala haluaa pelastaa ihmisen pimeydestä, johon ihminen joutuu omien tekojensa takia. Jumala on valo, mistä syystä paha ihminen ei halua olla Jumalan lähellä. Jumala kuitenkin tarjoaa ihmiselle vapauttavaa tuomiota. Jeesus tuomittiin ja kuoli ristillä meidän pahojen tekojemme tähden, jotta me saisimme Jeesuksen teon takia vapauttavan tuomion.

Jeesuksen tuomitseminen meidän puolestamme osoittaa siis suurinta rakkautta, mitä Jumala voi osoittaa. Jumala antautuu itse sinun puolestasi tuomittavaksi ja kuolee sinun puolestasi, jotta sinun ei tarvitse piiloutua ja jäädä ikuiseen pimeyteen.

Lopuksi näin marraskuiseen pimeyteen sopii heijastimiin liittyvä sanonta: ”Välkyt erottuvat!”. Myös sinä voit maailman pimeyden keskellä loistaa rakastavan Jumalan valoa osoittamalla lähimmäisellesi rakkautta. ”Totisesti: kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähäisimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.” (Matt. 25:40)

Pauli Pesonen

Välillä ihan pimeä vapaaehtoinen

Leave a Comment