Aluevaaliehdokkaan mielipide: Ovatko lapset ja nuoret jälleen kärsijöitä koronatoimissa?

Koronakriisin taas kerran pahentuessa, lapset ja nuoret jäävät jälleen paniikkiratkaisujen maksajiksi.

Olen saanut viime aikoina hurjan määrän yhteydenottoja eri puolilta Pirkanmaata. Kaikissa niissä esitetään vahva huoli lasten ja nuorten kyykyttämisestä koronakriisin varjolla. Kieltämättä nämä nykyiset koronarajoitukset ovat vailla mitään järkeä.

Meillä on tilanne, jossa viranomaiset estävät päivähoidossa olevia lapsia (joille korona on kuitenkin vaarattomin) kokoontumasta sisätiloihin leikkimään koronavaaran takia, mutta sallivat 10 000 ihmisen (joista iso osa voi kuulua johonkin riskiryhmään) kokoontua tappituntumaan huutamaan olutpäissään Nokia-areenalle Eppu Normaalin tahdissa.

Meillä on tilanne, jossa 13 000 ihmistä saa sulloutua katsomaan Tapparan ja Ilveksen pelejä kahtena iltana putkeen, mutta lasten satutunnit perutaan kirjastossa koronavaaran takia.

Meillä on tilanne, jossa koronalle todistetusti altistunut pääministeri saa tanssia yökerhossa aamuun asti maskitta, mutta nelosluokkalaisen pitää käyttää maskia koulussa.

Meillä on tilanne, jossa 16 vuotta täyttäneiltä estetään pääsy nuorisotiloihin joulun alla. Juuri sinä aikana vuodesta, kun monella yksinäisyys on pahimmillaan. He eivät pääse pelaamaan jääkiekkoa joukkueensa kanssa. He eivät pääse harrastamaan liikuntaa. Heiltä on riistetty oikeastaan kaikki mahdollisuudet normaaliin elämään.

Kaikkea tätä perustellaan maagisella koronapassi-nimisellä taikakalulla. Tällä on hallituksen mukaan mahtavia taikavoimia, jotka yhdistettynä kahteen rokotteeseen luovat suojan tartuntoja vastaan.

Paitsi että eivät käytännössä luo. Koronarokotteen suoja tartuttamista vastaan on noin 70 – 90 prosenttia. On aivan totta, että riski on huomattavasti pienempi kuin rokottamattomilla. Jos kuitenkin sullot valtavan määrän ihmistä huutamaan muutamaksi tunniksi keskenään, niin 70 prosentin suoja onkin todellisuudessa aika pieni. Ja tartunnat kasvavat.

Samaan aikaan lasten elämää ruvetaan rajoittamaan, koska ”heillä ei ole koronapassia”. Todellinen syy taitaa olla se, että heillä ei ole äänioikeutta.

Tällä toiminnalla aiheutetaan entistä pahempia ongelmia tulevaisuudessa. Lapset ja nuoret eivät saa olla aikuisten ihmiskilpiä tai kärsiä siitä, että meitä aikuisia pelottaa.

Sami Kymäläinen

Aluevaaliehdokas (ps.)

Leave a Comment