Kohti uutta, toivottavasti parempaa vuotta

Tämän lehden keskiaukeamalle on koottu muutama poiminta siitä, mitä vuoden 2021 aikana Oriveden Sanomien levikkialueella on tapahtunut. Jo pikainen vilkaisu kuviin osoittaa sen, että elämää on ollut ja erilaisia tapahtumia on piisannut, vaikka korona on luonut myös pian päättyvään vuoteen oman varjonsa.

Koronan varjossa aloitetaan myös uusi vuosi. Tiukat sulkutoimet ovat astuneet Pirkanmaalla voimaan ja niiden kanssa eletään näillä näkymin aina 7. tammikuuta saakka. Muun muassa liikuntahallit, kuntosalit ja uimahallit ovat kiinni, yleisötapahtumat kiellettyjä ja ravintoloiden anniskeluaikoja on tiukennettu.

Rajoitukset harmittavat, mutta moni meistä ymmärtää, että terveys menee monen muun asian edelle. Se ei kuitenkaan lohduta niitä, jotka joutuvat miettimään, kuinka monta työntekijää on kannattavaa pitää töissä ja kuinka pitkäksi aikaa yrityksen kassa oikeasti riittää.

Sitkeyttä, rohkeutta ja periksiantamattomuutta on nyt vaadittu kaikilta: yrittäjiltä, työntekijöiltä, opiskelijoilta, lapsilta ja nuorilta, mummoilta ja vaareilta. Sama sitkeyttä tarvitaan vielä pitkään myös ensi vuonna. Toive paremmasta uudesta vuodesta on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan.

Leave a Comment