Lukijan mielipide: Holman aluejätehuoltopiste

Sunnuntaina 2. tammikuuta huomasin Pirkanmaan Jätehuollon tiedotteen Holman koulurakennuksen pihan ”infotaululla”. Tiedotteessa kerrotaan, että kyseinen aluejätepiste poistetaan käytöstä tontin vuokrasopimuksen päättymisen vuoksi  4.1.2022 mennessä.

Holman koulurakennuksen myynnistä yksityiselle omistajalle on tiedotettu ja lehdessä kirjoitettu. Ja ymmärrettävää on, ettei jätehuoltopiste voi enää jatkaa samassa paikassa.

Mutta onkohan tämä muutos Holman alueen jätehuoltopistettä käyttävillä kuinka tiedossa. Koska mitään tiedotetta Pirkanmaan Jätehuollon taholta asiasta ei ole tullut eikä siitä, miten toimitaan jatkossa.

Mikä sinänsä on erikoista, koska asia koskee montaa perhekuntaa ja palveluille on todella tarvetta. Kuinkahan moni ylipäänsä on nähnyt tuon tiedotteen infotaululla?

Infotaulun tiedotteessa suositeltiin hankkimaan tyhjennykseen oma tai naapurin kanssa yhteinen jäteastia.  Lie kuinka monen mielestä tämä olisikin sitten parempi vaihtoehto, mutta tuleeko, kestävän kehityksen kannalta ajateltuna ja pitkässä juoksussa, edestakaisin ajelu tyhjennyksineen asiakkaalle kalliimmaksi?  Entä toimiiko tyhjennykset jäteastioiden täyttymisen tahtiin täällä syrjemmällä?

Olen Pirkanmaan Jätehuoltoon yhteydessä, jotta jokin vastaava paikka löytyisi jätepisteelle, mutta uskoisin tässä joukkovoimalla, useilla yhteydenotoilla, saatavan paremmin ja nopeammin päätöksiä aikaiseksi – jos niin halutaan.

Maija Ylistalo

Leave a Comment