OrPo hoiti erien loput väkevästi Helsingissä ja otti tärkeät pisteet ottelusta – keskiviikkona edessä on kotiottelu LP Viestiä vastaan

OrPo pelasi koronan jäljiltä lauantaina tärkeän virittelypelin Kangasalla kohdatakseen Helsinki Volleyn pääkaupungissa sunnuntaina. OrPo tarvitsi tiukasti kolme pinnaa pitääkseen Hämeenlinnan ja Puijo-Volleyn takanaan sarjataulukossa.

Tavoite onnistui ja OrPo lähti kotimatkalle tahrattomalla 0-3 voitolla (20-25, 16-25, 16-25).

OrPo sai sunnuntain otteluun mukaan Ariana Pirvin, mutta Annukka Paloniemi oli puolestaan poissa.

Hyviä pisteputkia ja Etelälle ensimmäinen liigapiste

Peli pyöri aluksi lupaavasti 7-12 johdossa. Aikalisällä kotijoukkue ryhdistyi ja meni johtoon Ariana Pirvin hyökkäysvirheen jälkeen 16-15. Pirv paikkasi virheensä heti perään kahdella ässällä ja sinetin iski OrPon varmin erävoiton tappaja Netta Rekola.

Toinen erä sujui OrPon tahdissa läpi erän. Pitkä erätauko toi jälleen tutun tilanteen.

Kolmoserässä altavastaaja Helsinki Volley hyökkäsi ja torjui, kun OrPo teki virheitä. Helsinki siirtyikin 9-5 johtoon.

Vieraiden nousu alkoi 11-11 tilanteessa. Liisa Rinta-Tassi syötti viiden pisteen putken ja perään Ada Aronen teki neljä syöttöpistettä. OrPon parhaana pelaajana ansaitusti palkittu Aronen hyökkäsi myös neljästi pisteen arvoisesti, ja peli oli lukemissa 12-20.

Sitten penkiltä pääsivät ottamaan peliin tuntumaa vaihtopelaajat Petra Lehtinen, Anastasia Boricheva ja Elli-Saara Etelä.

Etelä teki ensimmäisen pisteensä OrPon liigajoukkueessa hyökkäämällä joukkueelleen ottelupallon. Se päättyi kotijoukkueen syöttövirheeseen.

”Peli peliltä valmistaudumme pudotuspeleihin”

OrPon parhaana palkittiin Ada Aronen, 19/+11. Helsingin palkittu oli Saimi Heikkinen, 12/+2. PRO-liberopalkittu oli Emilia Putkisaari.

Hyökkäysprosentti oli OrPon hyväksi 56-33. Netta Rekolan prosentti oli 67 ja Ada Arosen 58. Ariana Pirvin  11/+3 -saldossa oli prosentti 41.

Hyviksi syöttäjiksi ottelussa nousivat Liisa Rinta-Tassi ja Aronen, kummallakin oli 18 aloitusta.

– Löysimme nyt paremmin oman rytmin peliin kuin eilen Kangasalla. Peli peliltä valmistaudumme pudotuspeleihin, kertoi OrPon valmentaja Nikolaos Gitzekos.

– Paloniemen puuttuminen puolustuksessa paikattiin hyvin. Syöttö pysyi tänään paremmin kentässä. Hyvä peli kaikilta, kehaisi OrPon paras Ada Aronen.

Vielä neljä runkosarjan ottelua, seuraava peli on keskiviikkona

OrPo pelaa seuraavan kerran keskiviikkona kotona LP Viestiä vastaan. Se on yleisöpeli ilman yleisömäärärajoituksia, mutta koronalta edelleen suojautuen.

OrPo pitää tällä hetkellä kynsin hampain kiinni runkosarjan neljännestä sijasta. Se on seitsemän pistettä edellä Hämeenlinnaa ja Puijoa.

Keskiviikon ottelusta pitäisikin napsia lisäpisteitä, sillä Hämeenlinnalla on vielä viisi peliä jäljellä, kun OrPolla on neljä.

OrPon runkosarjan viimeinen peli on maanantaina 14. maaaliskuuta juuri Hämeenlinnaa vastaan.

OrPolla on toinen peli Viestiä vastaan Salossa torstaina 10. maaliskuuta. Sitä ennen OrPo matkustaa Nurmoon Jymy-Volleyn vieraaksi sunnuntaina 6. maaliskuuta.

Sarjan kärkikolmikko on tasainen: LP Kangasala 69 pistettä, Pölkky ja Viesti 68 pistettä.

Nelossijaa hamuavat: OrPo 46 pistettä, Hämeenlinna ja Puijo 39 pistettä, Vampula 38 pistettä ja Nurmo 35 pistettä.

Leave a Comment