Turvallisiin kilometreihin voi jokainen kuski tehdä oman osansa

Iloisia kilometrejä. Niitä ovat keränneet ja keräävät myös ensi kesänä Riitta Kankaanpää ja Sirpa Heikkilä. Kaksikkoa on haastateltu tähän lehteen heidän moottoripyöräharrastuksensa vuoksi. Oikeita matkakilometrejä heille pyörän päällä kertyy kesän aikana yli 10 000.

Kaksikko on ollut siinäkin mielessä onnekas, että kilometrit ovat osoittautuneet heille iloisten lisäksi varsin turvallisiksi. Kaikkien kohdalla ei näin käy.

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2021 tapahtui yli 3 200 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta. Onnettomuuksissa kuoli tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 223 henkilöä ja yli 3 800 henkilöä loukkaantui.

Alkuvuoden aikana liikenneonnettomuuksissa on Tilastokeskuksen tietojen mukaan kuollut 43 henkilöä. Tämän tahdin perusteella vuodenvaihteessa liikenneonnettomuuksissa kuolleita olisi lähes 260.

Liikenteessä pääasia on, että tiellä kulkijat pääsevät turvallisesti paikasta toiseen. Tähän voi jokainen tiellä liikkuja vaikuttaa omalta osaltaan. Turvalliseen ajotapaan kuuluvat muun muassa tarpeettomien kiihdytysten, tiukkojen jarrutusten ja turhien ohitusten välttäminen.

Muiden havainnointi ja omista aikeista riittävän ennakkoon muille kertominen ovat myös turvallisuustekijöitä. Vilkku ei ole turha kapistus ja ryhmittymiselläkin on tarkoituksensa.

Leave a Comment