Nyt on aika repiä kotoilulaastari irti – tapahtumia on taas runsaasti tarjolla

Koronapandemiasta johtunut reilu kahden vuoden hiljaiselo on nyt päättynyt. Rauhalliseen ja hiljaiseen kotielämään pandemian aikana tottuneilla on nyt uusi aika edessään.

Kotoilulaastari on repäistävä irti, avattava ulko-ovi ja lähdettävä katsomaan, mitä maailmalla on tarjottavana.

Pitkän kotoilujakson jälkeen kotisohvalta nouseminen voi kuitenkin tuntua vaikealta. Kun aikaa on vietetty pitkään lähinnä vain omissa oloissaan tai pienessä piirissä perheen kanssa, on totutusta tavasta vaikea luopua.

Kun arjesta on pitkään ollut riisuttuna kaikki ylimääräinen, on vaikeaa jo arvioida, mistä kaikesta on jäänyt paitsi.

Reilu kaksi vuotta sitten pääministeri Sanna Marin totesi tiedotustilaisuudessa, että nyt ei ole aika lähteä kesämökeille. Hallitus oli tuolloin sulkenut Uudenmaan maakunnan rajat maan sisäisen matkustamisen estämiseksi. Huolena oli, että maakuntien terveydenhuolto kuormittuisi liikaa muualta saapuvista koronapotilaista.

Nyt on toinen aika. Nyt on aika lähteä kesämökeille, kaduille ja tapahtumiin. Nyt on aika tavata ystäviä, tuttavia ja iloita elämästä.

Oriveden Sanomien levikkialueellakin erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia on kevään aikana järjestetty koko ajan enemmän. Tarjontaa on jopa niin paljon, että hitaampaa melkein hirvittää, etenkin nyt vappuviikonloppuna.

Miten sitä ehtisi kaikkeen kiinnostavaan osallistua?

Leave a Comment