Eloisa keskusta kertoo vireydestä – auringonlaskun paikkakunnan leimaa haluavat kaikki välttää

Kahden edellisen viikon aikana Orivedellä on kuultu iloisia muuttouutisia. Vappua edeltävänä perjantaina Apupapu avasi uuden toimipisteensä Kääjäntielle pitkään tyhjänä olleeseen kiinteistöön. Avajaispäivää yritys juhlisti muun muassa hernekeittotarjoilulla. Muutto ei ollut jäänyt paikkakuntalaisilta ja asiakkailta huomaamatta: 400 annosta hernerokkaa meni kuin sujauksessa.

Viime viikolla muuttouutisia kertoi Tredun Oriveden toimipiste. Se siirtyy Rovastinkankaalta Oriveden keskustaan hotellitaloon. Entisen yökerhon tiloihin rakennuksen toiseen kerrokseen remontoidaan opiskelijoille luokkatiloja, ja tiloja oppilaitos saa käyttöönsä myös katutasosta.

Ensivaikutelmalla on merkitystä. Satunnainen ohikulkija, matkailija tai muu vierailija tekee usein nopeita johtopäätöksiä paikkakunnan tilasta vain laskemalla, kuinka monta liikettä taajaman pääkatujen varsilla toimii.

Tyhjät ikkunat ja hiljaiset kiinteistöjen pihat ovat mielenkiintoisia yksityiskohtia ja kertovat alueen historiasta. Alueen vireydestä ja toimeliaisuudesta ne kertovat harvoin.

Eloisan keskustan puolesta voi jokainen tehdä osansa. Ohikulkijastakin se näyttää mukavalta, jos kadulla liikkuu kuivuneiden puunoksien ja roskien sijaan iloisia ihmisiä. Auringonlaskun paikkakunnalla meistä tuskin kukaan haluaa asua.

Leave a Comment