Tutuilla kulmilla kolisee yllättävästi

On tunnettua, että vieraissa paikoissa tulee oltua varovaisempi. Jos samoilla teillä ja tutuilla kulmilla liikkuu päivästä ja vuodesta toiseen, tarkkaavaisuus herkästi herpaantuu. Tämä on nähty esimerkiksi tasoristeyksissä sattuneiden onnettomuuksien yhteydessä.

Siksi on tärkeää jatkaa pienten, paikallisten tasoristeysten turvallisuuden parantamista. Orivedellä otetaan tässä suhteessa tänä kesänä iso askel, kun parikin heikon näkyvyyden tasoristeystä korvataan uudella, turvalaittein varustetulla Sukkavartaan tasoristeyksellä. Uusi radanylityspaikka päästään korkkaamaan jo tänään, ja parissa muussa kohdassa viimeistelytyöt jatkuvat vielä.

Oriveden kaupungin ja Väyläviraston yhteistyö on tasoristeysten turvallisuuden kohentamisessa ollut tuloksellista. Varovaisuus on silti tarpeen myös muualla pikkuteillä liikuttaessa. Etenkin näin kesällä on hyvä muistaa, että mutkan takaa saattaa ilmestyä ihan mitä vaan ja sovittaa nopeutensa sen mukaan.

Uimareissulla olevat lapset, karkuteille lähteneet eläimet tai pellolta palaava traktori leveä työkone perässään aiheuttavat sydämentykytyksiä tai vieläkin pahempaa, ja tielle asti rehottavat puskat vain pahentavat asiaa. Ollaan siis varovaisia, muuallakin kuin junaradan ylityksissä.

Leave a Comment