Ei pilata loppuelämää tekemällä yhtenä iltana tyhmyyksiä – vietetään siis rauhallista juhannusta!

Tällä viikolla vietetään keskikesän juhlaa, joten on perinteinen aika muistuttaa siitä, että maltti on monessa tilanteessa valttia.

Oriveden ohi menevällä ysitiellä autoilevat tietävät, että tällä viikolla tiellä on tavallista enemmän kulkijoita. Poliisin arvion mukaan juhannusliikenne on vilkkaimmillaan torstaina puolestapäivästä iltaan saakka. Kun tämä arvio on tiedossa jo nyt, voi tilanteeseen varautua jo ennalta olemalla hiukan kaukaa viisas.

Yksinkertaisin ohje lienee se, että kaikkea tekemistä ei aina tarvitse jättää viimeiseen hetkeen, ellei ole aivan pakko. Kaupassa käynnin voi ajoittaa muuhunkin ajankohtaan kuin juhlapyhien ruuhkahetkiin, jolloin välttää niin kauppojen kuin teiden ruuhkat. Unohtuneiden ostosten hakureissuilta voi puolestaan välttyä muun muassa suunnittelemalla hankinnat etukäteen ja menemällä kauppaan reilusti ostoslistan kanssa.

Sekin on varmaa, että aina hyvin luodut suunnitelmat eivät toteudu. Jos kermapurkki jäi kaikesta huolimatta ostamatta ja mansikkakakku sen takia leipomatta, niin kyse ei ole maailmanlopusta. Juhlamieltä ei kannata sen takia menettää, sillä kakkusuunnitelmat voi siirtää vaikkapa seuraavaan viikonloppuun.

Juhannus on kerran vuodessa, mutta kesäiltoja on vielä useita edessä. Ei siis pilata niitä iltoja tekemällä nyt juhannuksena tyhmyyksiä. Jätetään kaahaamatta, pysytään pinnalla, huolehditaan kavereista ja ei riidellä pikkuasioiden vuoksi. Rauhallista juhannusta!

Leave a Comment