Hyvät uutiset ovat mahdollisia – tyhjiksi jääneisiin koulukiinteistöihin voi syntyä yritystoimintaa

Hirsilän kylän väki on kiinnostunut hankkimaan Hirsilän koulurakennuksen kylätalokseen. Kyläläiset ovat jo neuvotelleet asiasta Oriveden kaupungin edustajien kanssa. Asiassa on nyt meneillään mietintätauko eikä Hirsilän koulua sen vuoksi vielä laiteta huutokauppamyyntiin Karpinlahden koulun tavoin.

Kylän aktiivit selvittävät nyt elokuun alkuun mennessä, millaisiin kustannuksiin heidän pitäisi varautua, jotta koulurakennuksen ylläpito on turvattu. Joka tapauksessa kyläläisten aloite koulun hankkimisesta kertoo siitä, että omaan asuinseutuun Hirsilässä uskotaan.

Kiinteistön myyntihinnasta ei vielä ole tarkemmin keskusteltu. Kaupunkikin odottaa nyt, millaisen suunnitelman hirsiläläiset sille esittävät. Yhtenä vaihtoehtona kylällä on pohdittu, että kiinteistön ylläpitämistä varten perustettaisiin osuuskunta ja kylätalossa olisi esimerkiksi retkeily- ja elämysmatkailuun liittyvää toimintaa.

Karpinlahden koulu on ollut huutokauppakohteena nyt muutaman viikon ajan. Kohteen sivustoa on käyty katsomassa yli 3 000 kertaa ja tarjouksia on tehty 11 kappaletta. Korkein kohteesta jätetty tarjous oli tiistaina iltapäivällä 2 915 euroa. Huutokauppa päättyy vasta elokuun puolivälissä, joten korotuksille on vielä aikaa.

Koulutoiminnan lakkauttaminen kyläkouluista oli kyläläisille surullinen asia. Sitä ei kuitenkaan vielä kukaan varmuudella tiedä, mitä lakkautettujen koulujen kattojen alla jatkossa tapahtuu. Niistä voi tulla vaikkapa yritysten toimitiloja. Tältä osin hyvät uutiset ovat vielä täysin mahdollisia.

Leave a Comment