Sini Lällän 186 ei riittänyt MM-finaaliin – paikkaan olisi tarvittu ennätystä sivuava korkeus ja ylitys ensimmäisellä hypyllä

Orivesiläislähtöisen korkeushyppääjä Sini Lällän kisaurakka yleisurheilun MM-kisoissa Yhdysvaltain Eugenessa päättyi karsintaan. Korkeushypyn karsinta kisattiin lauantaina ja Lällä hyppäsi siinä tuloksen 186.

Saman tuloksen tekivät myös Suomen kaksi muuta karsinnassa mukana ollutta naiskorkeushyppääjää, Ella Junnila ja Heta Tuuri. Junnila oli kisan 18:s, kun Lällä ja Tuuri olivat jaetulla 21. sijalla.

Korkeushypyn finaaliin olisi päässyt ylittämällä korkeuden 190 ensimmäisellä yrityksellä.

Lällälle ylitys korkeudesta 190 olisi tiennyt ennätyksen sivuamista. Suomen Urheiluliiton tiedotteessa Lällä kertoo juoksun kulkeneen kisassa hyvin. Hän keräsi nyt hyvää kokemusta aikuisten arvokilpailuista.

– Ei mitään supersuorittamista eikä myöskään huonoa. Sellaista perustekemistä. Olen tyytyväinen siihen, että oma perustaso on nyt siellä 185:n yläpuolella, Lällä totesi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Juoksu tuli hyvin. Suomessa tuli valmentajalta ohje, että jarrut pois ja täysillä vaan. Ponnistuksessa olisi kuitenkin pitänyt malttaa odottaa. Hyppyyn ei nyt oikein tullut lakipistettä, josta voisi taiton tehdä.

Urheiluliiton tiedotteessa Lällä myös kertoo, että karsinnan 190:n yrityksistä paras oli ensimmäinen.

– Siinä oli hyvä nousu. Mutta kun hyppyyn ei ponnistuksen jälkeen tullut lakipistettä ja menee rimalle vähän niin kuin kyljellään, siinä ei ole mitään tehtävissä.

Lällän tämän kauden päätavoite on elokuun EM-kisoissa, jotka pidetään Münchenissä.

Kisajoukkueeseen on jo nimetty kuusi urheilijaa, mutta korkeushyppääjänaisia listalla ei vielä ole. Seuraavat valinnat kisajoukkueeseen Suomen Urheiluliitto tekee 27. heinäkuuta.

Leave a Comment