OrPon Milla Haapaniemi pelasi alle 17-vuotiaiden EM-kisat Tšekissä – loukkaantumisesta huolimatta käteen jäi hauska kokemus

OrPon Milla Haapaniemi pelaa maajoukkueessa keskipelaajana ja seurajoukkueessa yleispelaajana. Kuva: Ella Seppälä

OrPon lentopallojuniori Milla Haapaniemellä on takanaan Tšekissä järjestetty alle 17-vuotiaiden EM-kisaturnaus.

Lue myös: Ensimmäiset maajoukkuepelit päättyvät ässäsyöttöön ja joukkueen EM-kisapaikkaan – myös kaksi muuta OrPon junioria sai hiljattain kutsun maajoukkueleirille

Harmillisesti keski- ja yleispelaajana pelaavan Haapaniemen kisat loppuivat suurimmilta osin jo ensimmäisen pelin jälkeen loukkaantumisen takia.

– Ärsytti, Haapaniemi kiteyttää tunteensa lyhyeksi jääneestä kisaurakasta.

Kisakokemus oli Haapaniemelle täysin uusi, mutta loukkaantumisesta huolimatta hauska.

– Ei tullut yhtään voittoa, mutta oli kuitenkin kivaa, Haapaniemi muistelee.

Suomen pelaajat olivat jo entuudestaan tuttuja, vaikka yhtään orivesiläistä pelaajaa ei Haapaniemen lisäksi joukkueeseen valittu.

– Pelasimme EM-karsinnat samalla joukkueella, joten muihin pelaajiin oli ehtinyt jo tutustua.

– Joukkueen fysioterapeutti Saara Puputti on Orivedeltä, ja hän oli kisoissa minulle kyllä suuri apu, Haapaniemi kiittelee.

Haaveena ulkomailla pelaaminen

Lentopalloharrastuksen Haapaniemi aloitti OrPossa esikouluikäisenä lentopalloa harrastavan isoveljen esimerkistä. Muita lajeja Haapaniemi ei ole harrastunut, vaan lentopallo on aina ollut ykkösjuttu.

Tavoitteita ja haaveita Haapaniemellä on sekä lähitulevaisuudelle että pidemmällekin aikavälille.

– Vähän sellainen isompi tavoite on päästä ulkomaille pelaamaan, ja hieman lähempänä oleva tavoite taas liigaan pääseminen. Tietenkin haluan myös itse kehittyä pelaajana, Haapaniemi tuumii.

Menneellä kaudella 14-vuotias Haapaniemi pääsikin jo yhdessä liigaottelussa kokeilemaan naisten joukkueessa pelaamista.

Lue myös: Vasta 14-vuotias Milla Haapaniemi teki ensiesiintymisensä liigakentällä – OrPon runkosarjan sijoitus voi ratketa jo ennen maanantain kotiottelua

– Se oli aika jännittävää, eikä pelikään kulkenut yhtään, Haapaniemi muistelee.

Haapaniemi kuitenkin suhtautuu positiivisesti naisten joukkueen kanssa pelaamiseen ja treenaamiseen myös tulevalla kaudella.

– Seuraavalla kaudella pelaan B- ja A-sarjoissa, ja niihin yritän nyt panostaa ja pelata mahdollisimman hyvin, Haapaniemi summaa.

Lentopallossa parasta kaverit ympäri Suomea

Haapaniemestä lentopallossa parasta on harrastuksen myötä tulevat uudet kaverit.

– Kavereita on ympäri Suomea, ja on kivaa, kun turnauksissa näkee aina tuttuja.

Haapaniemen kesään on kuulunut EM-turnauksen lisäksi fysiikkaharjoittelua, esimerkiksi lenkkeilyä ja kuntosalia.

– Toisaalta kesällä oman aikansa vie maajoukkuetoiminta, joten ei tässä hirveästi fysiikkaa ehdi tekemään, Haapaniemi nauraa.

Syyslomalla Haapaniemi pääseekin taas maajoukkueen mukana kansainvälisten turnausten makuun, kun Tanskassa järjestetään Pohjoismaiden mestaruusturnaus.

Sitä ennen Haapaniemi aloittaa yhdeksännen luokan Oriveden yhteiskoulussa. Peruskoulun jälkeiselle ajalle ei maajoukkuelentopalloilijalla ole vielä tarkkoja suunnitelmia.

– En ole miettinyt vielä yhtään, liittyykö jatko-opiskelu jotenkin urheiluun. Käydään nyt ensin ysiluokka rauhassa ja katsotaan sitten.

Juttua muokattu 6.8.2022 klo 9.13: Korjattu kuvaajaksi Ella Seppälä.

Leave a Comment