Koulujen lakkauttaminen on ymmärrettävästi suututtanut – nyt on kuitenkin hyvä hetki antaa uudelle koululle mahdollisuus

Keskiviikkoaamu valkenee monessa perheessä jännittävänä. Koulun alku on aina iso asia niin pienille ekaluokkalaisille kuin myös vähän isommillekin koulutietään jatkaville. Jännitys kuuluu asiaan.

Myös meitä vanhempia jännittää, ja tunnustipa Rovastinkankaan koulun rehtori Markku Puputti, että koulun alku jännittää häntäkin.

Tänä syksynä jännityksestä kipristeleviä vatsoja saattaa Orivedellä ja Juupajoella olla tavallista enemmän. Lukuvuosi alkaa uudessa tilanteessa. Karpinlahden ja Hirsilän koulujen ovet eivät enää aukea, vaan lakkautettujen koulujen oppilaat siirtyvät Karpinlahden koulusta Rovastinkankaan kouluun ja Hirsilästä sekä Kultavuoreen että Juupajoen alakouluihin.

Koulujen lakkauttaminen on ymmärrettävästi kismittänyt monessa perheessä, mutta nyt on aika kääntää katseet tulevaan. Uusissa kouluissa on käyty jo kevään mittaan tutustumassa, ja lapset sopeutuvat varmasti. Aikuisilta vaaditaan nyt avointa mieltä ja positiivista puhetta koulusta. Annetaan uudelle koululle mahdollisuus!

Rovastinkankaalla tehtiin alkuviikosta vielä viimeisiä valmisteluja väistötiloihin. Ne tarvittiin, koska Tredun tiloja ei sisäilmaongelmien vuoksi voida enää käyttää. Viimeistelyn myötä väistötiloista saadaan varsin kodikkaat, ja mikä parasta, ne ovat lähempänä Rovastinkankaan pääkoulua kuin Tredun tilat olivat. Tämä mahdollistaa niin oppilaille kuin henkilökunnalle paremmat mahdollisuudet olla osana koko kouluyhteisöä.

Ja tärkeintähän silti eivät ole seinät, vaan se, mitä seinien sisäpuolella tapahtuu.

Leave a Comment