Kun se oikea tulee vastaan, ei mitään ole tehtävissä – tarjontaa on oltava olemassa, jotta rakastumiset ovat mahdollisia

Tunti Tampereelta on jo jonkin aikaa ollut aika maaginen sanapari. Sillä on kuvailtu tilannetta, jossa Tampereella töissä käyvät ovat valmiita etsimään kodilleen paikkaa enimmillään noin tunnin kestävän työmatkan päästä. Oriveden, Juupajoen ja Längelmäen kannalta aikamääre on täydellinen. Riittävän lähellä oleva sijainti Tampereesta tekee paikkakunnista houkuttelevia kohteita maaseutumaista kotipaikkakuntaa etsiville.

Se ei kuitenkaan riitä, että paikkakunnan sijainti suhteessa lähimpään suureen kaupunkiin on hyvä. Tarjolla pitää myös olla sellaisia taloja, asuntoja ja tonttipaikkoja, joissa kaupungin sykkeessä töissä käyvät voivat toteuttaa kotiinsa liittyviä unelmia.

Rakentamisen ja kodin -teemasivuilla yksi pariskunta kertoo, kuinka heidän unelmastaan tuli totta. He rakastuivat ensisilmäyksellä Korkeakoskella sijainneeseen hirsitaloon, ostivat sen ja muuttivat itselleen vieraalle paikkakunnalle. Kun se oikea tuli vastaan, ei sillä ollut mitään merkitystä, ettei pariskunta ollut etukäteen tiennyt Juupajoesta oikeastaan yhtään mitään.

Samanlaisia rakkaustarinoita on varmasti runsaasti. Yhtä lailla on niitä, jotka ovat jääneet toteutumatta. Sitä oikeaa ei etsinnästä huolimatta tunnu löytyvän. Siksipä mielenkiintoiselta kuulostaakin MTK:n aloittama valtakunnallinen hanke, jossa halutaan jakaa tietoa maaseudulla tyhjillään tai vähällä käytöllä olevista rakennuksista.

Tinderin avulla etsitään mahdollista elämänkumppania. Pyyhkäistäänköhän kohta myös silloin oikealle, kun se oikea koti tulee vastaan?

Leave a Comment