Pureudu hetkeksi paikallisiin uutisiin

Oriveden Sanomien tämän viikon näköislehti on huomisesta torstaista lähtien sunnuntaihin saakka veloituksetta luettavissa verkossa. Syynä on se, että Oriveden Sanomat ja kymmenet muut paikallislehdet ympäri Suomea ovat mukana Uutismedian liiton järjestämässä Pureudu paikalliseen -kampanjassa.

Miksi paikallislehden sisältöä kannattaa seurata? Se kertoo oman paikkakunnan tapahtumista, ilmiöistä ja meneillään olevista asioista. Paikallismedia kertoo myös paikalliset uutiset nopeasti ja perusteellisesti. Jos niistä haluaa olla perillä, paikallismedian seuraaminen antaa siihen hyvän mahdollisuuden.

Paikallismediaa seuraamalla on helppoa pysyä ajan tasalla paikallisissa puheenaiheissa, mutta paikallisten yritysten ilmoitukset ovat myös aina olleet median tärkeää sisältöä. Helposti saatetaan luulla, että niistä on hyötyä vain medialle ja ilmoittavalle yrittäjälle.

Ne ovat kuitenkin myös merkittävä osa paikallisen median tarjoamaa tietoa. Niistä näkee, mitä kaupungista on saatavilla, mistä ja mihin hintaan. Sama koskee myös tapahtumailmoittelua.

Paikallismedia on täysin eri luokan tiedotusväline kuin vain muutama vuosi sitten. Digitalisaatio on nostanut sen hitaasta, vähintään viikon vanhasta tiedotusvälineestä nopeaksi.

Paikallismedialla on myös yksi suuri etu. Se ei tee mitään muuta kuin seuraa paikallisia ja paikallisille tärkeitä aiheita.

Leave a Comment