”Toivottavasti tulevinakin vuosina järjestettäisiin tällainen tapahtuma” – ensimmäisen kerran järjestetty Joulumaa-tapahtuma sai innostuneen vastaanoton

Joulumaa
Nelivuotias Leevi Helander ja kuusivuotias Miro Jokinen kertovat viihtyneensä Joulumaassa. Taustalla vaunuissa nukkuu poikien pikkuveli, jolle pojat ovat keksineet nimiehdotuksiksi Masa ja Taneli. Kuva: Mirkka Tuominen

Kauniit kynttilät metsätiellä kutsuvat Joulumaahan Säynäniemen leirintäalueelle. OriCampingin rauhaisassa luonnon helmassa kenelläkään ei ole kiire, ja ensimmäistä kertaa järjestetyn Joulumaan kävijöiden kesken kuuluu iloinen jutustelu.

– Mökeissä on lämmin tunnelma, Liisa Lepistö sanoo kierrettyään Joulumaan.

– Ihmisiä on paljon liikkeellä. Toivottavasti tulevinakin vuosina järjestettäisiin tällainen tapahtuma, Lepistö toivoo.

Tapahtuman alulle laittanut Marjo Liukkonen Kuntokeskus Kuntokuumeelta iloitsee saadessaan järjestää yhdessä toisten yrittäjien kanssa Joulumaa-tapahtumaa.

Liukkonen ideoi tapahtumaa jo vuosi sitten ja nyt viikonloppuna kaikki suunnitelmat muuttuivat täydeksi todeksi. Yhteistyö muiden yrittäjien ja järjestäjien kesken oli sujunut hyvin.

Halikoira Aave antoi silittää itseään Erityismetsän teltan luona. Nuotion ääressä sai paistaa vaahtokarkkeja, syödä pipareita ja kuunnella joulumusiikkia.

Annika Anttila odotti innokkaasti lauantain hämärtymistä ja iltaa, jolloin kodan Revontulet-valoinstallaatio näkyi paremmin.

Joulumaa
Annika Anttila (vas.) sekä Leena ja Mika Myllylä odottelivat illan hämärtymistä. Tanja Piispanen lisäilee tulia. Halikoira Aave antoi silittää itseään Erityismetsän teltan luona. Kuva: Mirkka Tuominen
Joulumaa
Senja ja Pinja Pohja sekä Jenna ja Jenny Lehto pääsivät joulupukin juttusille. Kuva: Mirkka Tuominen

Rohkeimmat uivat avannossa

Ulkona on rauhallinen tunnelma, vaikka pikku pakkanen tuntuu järven rannalla kylmältä.

Avantouinnin pelkkä ajattelukin pyörryttää joitakin ihmisiä, mutta 30 vuotta avantouintia harrastanut Raili Vilponen kävelee rauhallisesti kunniaportista avantoon.

– Eihän tämä ole ollenkaan yhtä kylmää touhua kuin pohjoisissa 27 asteen pakkasissa, kun osallistuin SM- ja MM- avantouinteihin, Vilponen naurahtaa ja kertoo nimensäkin kuvaavan osuvasti vilpoista oloa.

Myös Eikka Korpi pulahtaa tottuneesti avantoon. Hänkin on harrastanut avantouintia jo vuosia.

Valma Ståhlhammar, Asta Saarinen ja Leena Koskinen lähtivät jo iltapäivästä makkaranpaistoon. He ehtivät ensimmäisten joukossa käymään saunassa ja uimassa.

Hanna Kaikula ja Riitta-Liisa Kassinen odottavat OriCampingin sisällä vuoroaan pukuhuoneeseen, uimapukujen vaihtoon.

Kaikula ja Kassinen ovat aiemminkin käyneet avantouinnilla, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun he uivat Säynäniemessä.

Joulumaa
Eikka Korpi ja Raili Vilponen astelivat päättäväisen rauhallisesti kylmään avantoon. Kuva: Mirkka Tuominen
Joulumaa
Raili Vilponen on osallistunut SM- ja MM- avantouintikisoihin, joten hän ei pientä ja tuulistakaan säätä pelkää. Kuva: Mirkka Tuominen

Pukkikin pyörähti

OriCamping mökkeineen on täynnä jouluista tunnelmaa ja kynttilälyhdyt opastavat mökiltä toiselle. Niissä on myyntipisteitä. Myös joulupukki piipahtelee mökistä toiseen, jakaen lapsille suklaakarkkeja.

– Poron jätin tuonne metsätien varteen, kertoo pukki lapsille.

Säynäniemen yhdessä mökissä lapsikuvauksia tehnyt Sanna Voimanen kertoo, että hän on ottanut asiakkaita kuvattavakseen ajanvarauksella, mutta ruuhkaa ei silti ole.

Jokainen asiakas saa rauhassa ihastella kauniita koristeluja ja tunnelmavaloja, joilla Voimanen on mökin somistanut.

Joulumaa
Raili Vilponen harjasi tyynesti laituria, ennen kuin hän meni avantouinnille. Vilponen kehuu kunniaportiksi kauniisti valaistua porttia avantouimareille. Kuva: Mirkka Tuominen
Joulumaa
Pirjo ja Esko Saarikko ottivat Joulumaahan englanninkääpiöterrieri Josin. Kuva: Mirkka Tuominen

Koiratkin innoissaan

Pirjo ja Esko Saarikko ottivat Joulumaahan mukaan englanninkääpiöterrieri Josin. Tapahtuma keräsi paljon muitakin koiria omistajineen.

Tiina Dahl iloitsi Joulumaasta shiba-rotuisten koiriensa kanssa. Vaaleampi koirista on nimeltään Yuki ja se on kuusivuotias isä nelivuotiaalle Kamu-koiralle. Dahl oli ostanut arpoja, joista jokainen arpa voitti.

– Palautin kuitenkin pienten lasten tavarapalkinnot takaisin kiertopalkinnoiksi niitä eniten tarvitseville.

Joulumaa
Kuntokeskus Kuntokuumeen yrittäjä Marjo Liukkonen sytytteli kynttilöitä ja muita tulia Säynäniemessä. Liukkonen iloitsee yrittäjien ja muiden järjestäjien yhteistyöstä. Kuva: Mirkka Tuominen
Joulumaa
Pukki ehti piipahtamaan myös MLL:n arpajaisten myyntipöydän äärellä. Kuva: Mirkka Tuominen

Monenmoista myytävää

Mökeistä Joulumaassa vierailevat ihmiset saivat ostaa muun muassa erilaisia paikallisia käsitöitä ja taide-esineitä sekä maistuvia herkkuja.

Yhdestä mökistä löytyi innokas kokkaaja, Lounaskahvila Hellan Veera Helin. Hän oli keittänyt tarjolle muun muassa riisipuuroa. Helin tarjoili lisäksi saaristolaisleipää ja pipareita.

Lounaskahvila Hellan mökillä sai osallistua myös hyväntekeväisyysarpajaisiin, joiden tuotto ohjattiin kokonaisuudessaan MLL:n Joulupuu-keräykseen vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi Orivedellä.

– Arpajaiset olivat menestys, ja tuotto ylitti kaikki odotukset moninkertaisesti! Pottiin saatiin kerättyä 610,50 euroa, Helin tiedotti myöhemmin Lounaskahvila Hellan Facebook-sivulla.

Joulumaa
Valma Ståhlhammar, Asta Saarinen ja Leena Koskinen odottelivat makkaranpaistoa. He ehtivät ensimmäisten joukossa käymään saunassa ja uimassa. Kuva: Mirkka Tuominen
Joulumaa
Joulupukki pyörähteli ketterästi Säynäniemessä lauantain iltahämärässä. Kuva: Mirkka Tuominen
Joulumaa
Erityismetsän aikaansaannos, Revontulet-valoteos, näkyi hyvin pimeässä illassa. Kuva: Mirkka Tuominen
Joulumaa
Aamu Äijö, Veera Esko ja Katri Soikkeli (taustalla) kertoivat, että Joulumaassa on kivaa. Tytöt söivät ulkoilun jälkeen riisipuuroa. Kuva: Mirkka Tuominen
Joulumaa
Joulupukkikin lämmitteli ulkoilun välissä OriCampingin sisätiloissa. Kuva: Mirkka Tuominen
Joulumaa
Miia Sirén odotteli hetken mökin ulkopuolella, kun mökki oli niin täynnä asiakkaita. Kuva: Mirkka Tuominen
Joulumaa
Kaksivuotias Lyyli Soikkeli näki tonttuja ja joulupukin. Katri Soikkeli nosti Lyyliä kurkistamaan mökin kerrossängyssä piileskeleviä tonttuja. Kuva: Mirkka Tuominen

Leave a Comment