Suojan kenttä sai uuden moukarihäkin – OrPo voitti Ylivieskan kaupungin järjestämän huutokaupan

Suojan moukarihäkki
Uusi moukarihäkki pääsee tosi toimiin heti torstai-illan sisulisäkisoissa. Kuvat: Juha Jäntti

OrPon yleisurheilujaoston iskujoukko pystytti keskiviikkona uuden uljaan moukarihäkin Suojan kentälle. Se korvasi vanhan häkin, joka oli heiveröisempi ja hiukan alimittainen aikuisheittäjien kiskaisujen edessä.

Uusi moukarihäkki pääsee tositoimiin heti torstai-illan sisulisäkisoissa, jolloin nuorimmat heittäjät nähdään 9-vuotiaiden sarjoissa.

Uutuus ei ole tuliterä rakennelma, vaan se on ollut aikanaan Ylivieskan kaupungin käytössä. Häkki lojui käyttämättömänä varastossa, ja nyt se tuli myyntiin julkisen huutokaupan kautta.

– Me voitimme huutokaupan, ja saimme hyvän häkin verkkoineen hyvin kohtuulliseen hintaan. Muutenkin homma hoitui hakujärjestelyineen Ylivieskan edustajien kanssa mukavan mallikkaasti, OrPon yleisurheilujaoston puheenjohtaja Jarkko Valjakka kiitteli häkkitalkoiden lomassa.

Jos on itse häkki kierrätystavaraa, niin ovat myös häkin verkon tukipylväiden jalustatkin. Kaupungin varastosta löytyi käytettyjä, sementistä valettuja lyhytypylväiden jalustoja. Ne upotettiin nurmikenttään, ja häkki on nyt niiden varassa tukevasti pystyssä.

Talkooväki sai häkin pystyyn parissa tunnissa. Ensimmäisten pylväiden nostoissa oli pientä tunnustelun makua, mutta pian selkisi, miten homma pitää hoitaa. Jokaisen pylvään sementtijalustan sisään tuli pitkä metalliholkki, joka tuettiin paikoilleen soralla. Alumiiniset pylväät oli sitten helppo nostaa pystyyn ja sujauttaa paikoilleen.

Verkonkin paikalleen asettelu onnistui melko pikaisen selvittelyn jälkeen. Kokoon kääritty verkko levitettiin ensin auki. Kun verkolla on korkeutta kymmenisen metriä, ja pituutta kertyy häkin ympäri 33 metriä, paksusta nyöristä punotulle verkolle kertyy myös melkoisesti painoa. Se ei liikahda ihan parin ihmisen voimin.

Kun verkon kiinnityslenkit oli saatu osapuilleen pylväiden kohdalle, piti enää kiinnittää kussakin pylväässä ollut nostoköysi lenkkeihin ja vetää verkko köysien avulla ylös. Komeus oli ensi yrittämällä harjakorkeudessaan.

Torstaille jäi vielä häkin säädettävän suuaukon pylväiden yläosien kiinnitys. Nyt komeus on valmis käyttöön.

Häkkitalkoissa oli mukana OrPon väen lisäksi kaupungin työntekijöitä, ja käytössä oli myös kaupungin traktori. Paikallinen yritys teki ennen pystytystä kaksi päivää konetöitä talkoohengessä, jotta häkin pohjat saatiin kuntoon.

OrPo tekee kesän aikana kentällä muitakin kunnostustöitä kaupungin ja yhteistyöyritysten tukemana.

– Kun kaupunki poisti kurtturuusut kentän reunakiveysten kohdalta, päätimme tehdä paikalle kesän mittaan katsomopenkit. Uusi palkintokoroke on tukevasti paikallisesta kivestä tehty. Saimme penkkien puutavaran ja korokeasetelman kivet yrityksiltä lahjoituksina.

Leave a Comment