Onnistunut avaushyppy sai Mandi Kahilaniemen vain viilettämään jäällä – nuori taitoluistelija päätti syyskautensa ennätyspisteisiin

Mandi Kahilaniemi, taitoluistelu
Orivesiläinen Mandi Kahilaniemi siirtyy vuodenvaihteen jälkeen astetta vaativampaan kilpasarjaan. Nykyisen sarjansa hän sai hyvästellä ennätyspistein suoritetulla ohjelmalla. Kuva: Sini Kahilaniemi

Ahkeran kesä- ja syysharjoittelun jälkeen taitoluistelijoilla on loppuvuosi ollut kilpailuntäyteistä.

Viime viikonloppuna 9.–11. joulukuuta kilpailtiin vuoden 2022 osalta viimeiset kilpailut OP Lounaismaa Cupissa Salossa.

Orivesiläinen, Tapparan Taitoluistelijoita edustava 8-vuotias Mandi Kahilaniemi onnistui tämän kauden Kauhutalo-nimisessä kilpailuohjelmassaan hienosti ja voitti ennätyspisteillään 50,33.

Lue myös: ”On kiva huomata, ettei hyviin sijoituksiin aina tarvita täydellistä suoritusta” – Mineihin siirtynyt taitoluistelija Mandi Kahilaniemi aloitti kilpailukautensa ykkössijalla

Tuomarit antoivat erityisen korkeat pisteet piruettien vaikeustasosta sekä ohjelmaan eläytymisestä. Myös hypyistä esimerkiksi lutz-axel sekä yhdistelmähyppy axel-oiler-kaksoisalchow sujuivat hyvin.

– Heti ohjelman alussa on sellainen hyppy, joka ei aina onnistu. Nyt kun se onnistui, oli sen jälkeen kiva vaan viilettää jäällä ja eläytyä musiikkiin, Kahilaniemi kertoi kilpailun jälkeen.

Kisassa toiseksi tuli Järvenpään Taitoluistelijoiden Iisa Riekinen pistein 45,33. Kolmanneksi sijoittui Tapparan Taitoluistelijoiden Sara Saarinen 39,00 pisteellä.

Muissakin kisoissa on tullut ykkössijoja

Kahilaniemi on syksyn ajan kilpaillut korkeintaan 10-vuotiaille tarkoitetussa Minit-sarjassa muun muassa Riihimäellä, Pietarsaaressa, Tampereella ja Salossa.

Tampereella Varala-tiimin järjestämässä 23rd International Santa Claus -kilpailussa taso oli erityisen kova, koska kilpailu oli kansainvälinen.

Suoritusvarmuus on tuottanut tulosta ja kaikissa kilpailuissa Kahilaniemi on saanut kivuta ykköskorokkeelle.

Lue myös: Ysitie on tullut tutuksi, kun esiintymistä rakastava seitsemänvuotias Mandi treenaa taitoluistelua viidesti viikossa – ”Mulla oli niin kivaa, kun kaikki katsoivat minua”

Vuodenvaihteen jälkeen Kahilaniemi siirtyy kilpailemaan B-Silmut -sarjaan, jossa arvostelu tiukkenee. Uudessa kisasarjassa ohjelmaan on myös sisällyttävä aiempaa haastavampi askelsarja sekä vaikeampia hyppyjä ja piruetteja.

Leave a Comment