Neljäkymmentä nuorta heitti moukaria uuden suojaverkon takaa

Sisulisäkisat Orivesi
Moukarinheiton T9-sarjassa OrPon Taika Aaltonen
nappasi voiton tuloksella 12,07. Kuva: Juha Jäntti

Suojan kentän uusi komea moukariringin suojaverkko vihittiin käyttöön torstain Sisulisäkisoissa. Kisaamaan saapui peräti 40 moukarinheittäjää, ja mukana oli hyvä joukko Suomen parhaimmistoa.

Lajin tyttöjen sarjoissa oli 22 kilpailijaa. Tämä oli hyvä näyttö siitä, että moukarinheitosta voi nousta Suomen ykköslaji heittojen puolelle. Krista Tervon ja Aaron Kankaan nousu maailman eliittiin innostaa nuoria.

Torstaina moukarissa tehtailtiin useita ennätyksiä ja kauden kärkituloksia. Viime kauden Suomen mestari M16-sarjassa, Jämsänkosken Ilveksen Lauri Hirvelä voitti M17-sarjan tuloksella 62,06. Hänet pisti ahtaalle Kaipolan Vireen Simo Piirainen, joka johti pitkään kisaa heitettyään ensimmäisen kerran viisikiloisella yli 60 metriä numeroin 60,60. Juniorit ovat ikäisissään tilastossa kolmantena.

Kangasalan Kisan Ilona Verho on T14 sarjan Suomen Mestari viime kaudelta. Nyt leka lensi 53,39. Jyväskylän Valtteri Pajuniemi, P13, siivitti nelikiloiselle 53,51 metriä pitkän kaaren. Ponnistuksen Jesse Lietsala, P13, alkoi heittää kolmella pyörähdyksellä. Leka lensi 24,75. T9-sarjassa Ponnistuksen Taika Aaltonen otti voiton 12,07 tuloksella.

Vaikka heittorinki oli sateesta märkä, nuorten pyörähtely oli teknisesti sujuvaa. Esimerkiksi Simo Piirainen lyhyenä ja hoikkana heittäjänä korvaa heikomman ulottuvuutensa upealla tekniikalla. Simon vanhemmat ovat kotoisin Orivedeltä, isä yleisurheili ja äiti pelasi lentopalloa.

Korkeushyppypaikalla ei nähty Teemu Laurikaista, joka kilpaili toisaalla. Vehmaisten Urheilijoiden Eemil Kulmala, P15, tuurasi mainiosti hyppäämällä ennätyksensä 168, mikä on myös kesän kärkitulos Suomessa P15 sarjassa.

P11-sarjassa kärkikolmikko hyppäsi 120. Pudotukset ratkaisivat järjestyksen: Samu Tulasalo TamPy voitti, seuraavina olivat Mikke Puputti OrPo ja Eetu Lietsala OrPo. Aino Syvänen, T13, kohensi ennätystään 20 senttiä, kun tulos oli 120.

Korkeushyppykisassa oli mukana myös Niklas Grobler, P9. Sarjavoitto tuli hyppypaikalla, missä naisten kenttäennätys 188 on hänen äidillään Hannalla, joka tunnettiin tuolloin sukunimellä Mikkonen.

Ilona Rahkonen juoksi kolmanneksi P9 sarjan 40 metrillä ajalla 7.58. Kaksi Pyrinnön tyttöä ehätti edelle.

Kilpailijoita oli kaikkiaan 67.

Sisulisäkisat Orivesi
Vehmaisten Urheilijoiden Eemil Kulmala, P15, hyppäsi tihkusateessa korkeuden ennätyksekseen 168, mikä on myös sarjan kotimainen kauden kärkitulos. Kuva: Juha Jäntti
Sisulisäkisat Orivesi
Orpon Eetu Lietsala oli P11-sarjan korkeudessa kolmas tuloksella 120. Kuva: Juha Jäntti

Leave a Comment