Kerttu Lehmuksen mitalisaldo ei kasvanut – USA vei pronssikamppailun

Suomi ei pystynyt laittamaan kampoihin USA:lle sunnuntaina käydyssä alle 18-vuotiaiden naisten jääkiekon maailmanmestaruuskisojen pronssiottelussa.

USA voitti ottelun 5–0 ja samalla pronssimitalit. Näin ollen Suomen joukkueeseen kuuluneen orivesiläisen Kerttu Lehmuksen mitalisaldo ei kasvanut.

Tyttöleijonien sijoitus Ruotsin kisoissa oli neljäs. Aiemmin joukkue on päässyt mitaleille maailmanmestaruuskisoissa kolme kertaa. Vuodet ovat 2011, 2019 ja 2022.

Vuonna 2020 joukkue sijoittui neljänneksi ja sitä ennen Tyttöleijonat sijoittuvat monta kertaa peräkkäin joko viidenneksi tai kuudenneksi. Vuonna 2021 kisoja ei järjestetty.

USA teki maalit

USA karkasi johtoon ensimmäisen erän loppuvaiheessa, kun Joy Dunne teki maalin ajassa 17:05. Toisessa erässä ero kasvoi jo kolmeen maaliin, kun USA teki kahden minuutin sisällä kaksi maalia. Ensimmäisen niistä teki Samantha Taber ajassa 34:31 ja toisen Kendra Distad ajassa 36:23.

Neljännen maalin USA teki kolmannen erän puolivälissä. Kiekon maaliin vei Alexandra Lalonde.

Suomi yritti tehdä ratkaisua ottelun loppuvaiheessa ottamalla maalivahti Kerttu Kuja-Halkolan pois maalilta ja pelaamalla kuudella viittä vastaan. USA sai kuitenkin tehtyä maalin Suomen tyhjään maaliin, ja loppulukemiksi tuli 5-0.

Suomi pelasi puhtaasti, sillä se ottelussa vain yhden jäähyn ja senkin vasta ottelun kolmannessa erässä. USA otti ottelussa kaksi kahden minuutin rangaistusta.

Kerttu Lehmus pelasi ottelussa neljännessä kentällisessä yhdessä Iida Lappalaisen ja Eveliina Kitulan kanssa.

Lehmukselle nyt Ruotsissa käydyt alle 18-vuotiaiden tyttöjen kisat jäävät hänelle myös tämän ikäluokan viimeiseksi MM-matkaksi.

MM-kisojen finaalissa kohtaavat sunnuntai-iltana Kanada ja Ruotsi.