15-vuotiaalle Iisakki Tuomaalalle oma huone on tärkeä paikka, jonka sisustuksesta hän päättää itse – huoneen hän jakaa viiden eläimen ja lukuisten viherkasvien kanssa  

Iisakki Tuomaalalla on tilava huone, jossa hän viihtyy hyvin. Erityisesti lukuisat viherkasvit ovat hänelle tärkeitä huoneessaan. Kuva: Samuel Pulkkinen

15-vuotiaalle Iisakki Tuomaalalle oma huone on tärkeä, sillä se on vain hänen ja siellä saa olla rauhassa omissa oloissaan.

– Tämä on minun oma tilani, joka kehystää minua. Ainoa paikka, jossa saan olla vain ihan yksin itsekseni, orivesiläinen Iisakki Tuomaala kertoo.

Hän pitää erityisesti huoneessaan viherkasveista, jotka myös hoitaa itse.

– Täällä on paljon kasveja, joista pidän muutenkin, sillä ne tuovat kivaa piristystä ja tunnelmaa huoneeseen. Niiden kasvua on kiva katsella.

Tärkeimmät asiat ovat kuitenkin sänky ja CD-soitin.

– Sanoisin, että sänky ja CD-soitin ovat kuitenkin kaikkein tärkeimpiä asioita. Kuuntelen musiikkia lähes joka päivä, Tuomaala jatkaa.

Iisakki Tuomaala kuuntelee paljon musiikkia cd-levyiltä. Soittimen väri vaihtui taannoin valkoisesta mustaan. Kuva: Samuel Pulkkinen

Pienemmästä isompaan

Tuomaala on saanut päättää täysin huoneestaan ja siitä, mitä se sisältää. Kaikki hankinnat huoneeseen on tehty kirpputoreilta.

– Olen saanut vaikuttaa tai oikeastaan päättää kaikesta omassa huoneessani, Tuomaala miettii.

Ennen Tuomaala oleili omakotitalon pienemmässä huoneessa, mutta ala-asteella hänelle piti löytää uusi huone.

– Olin ennen pienessä huoneessa, mutta ala-asteella meille piti majoittua Erasmus+ Hello Teenager -hankenuoria, joten tarvitsin heitä varten isomman huoneen. Siten pääsin nykyiseen huoneeseeni. Korona sotki matkan, mutta jäin silti huoneeseen, Tuomaala kertoo.

Iisakki Tuomaalan huoneen seinällä on yksi juliste. Siihen on kuvattu Robert Longo. Kuva: Samuel Pulkkinen

Hankinnat kirpputoreilta

Tuomaalan huoneessa ei ole tapahtunut isoja muutoksia aikoihin, vain CD-soittimen väri vaihtui jokin aika sitten.

– CD-soitin vaihtui valkoisesta mustaan, muuta täällä ei ole oikein tapahtunut, hän selittää.

Tuomaala kokee, että huone on tällä hetkellä täydellinen, mutta uusia hankintojakaan hän ei sulje pois.

– Koen, että huone on täydellinen näin. Jos näen kuitenkin jotain kivaa kirpputorilla, voin sen tänne hankkia, Tuomaala jatkaa.

Huoneensa seinällä Tuomaalalla on muun muassa kuvanveistäjä Robert Longon juliste.

– Olin äitini kanssa Tampereella taidemuseossa, josta hankin sen, Tuomaala kertoo.

Seinillä on myös paljon Tuomaalan itse tekemää taidetta, maalauksia ja piirustuksia. Nekin ovat syntyneet oman huoneen seinien sisäpuolella.

Hän omistaa viisi lemmikkiä, kolme undulaattia ja kaksi liskoa. Ne kaikki majailevat hänen huoneessaan.

– Snadi-lisko oli ensimmäinen, sitten hankimme linnut, ja lopulta viime kesänä toinen lisko saapui vielä taloon. Ne ovat kyllä mukava piriste tänne, ja äitinikin pitää liskoista. Nuorempi lisko pitää kasvien lehdillä kiipeilystä, Tuomaala kertoo.

Seinillä on myös paljon Iisakki Tuomaalan tekemiä piirustuksia ja maalauksia. Terraarioissa asuu perheen kaksi liskoa. Kuva: Samuel Pulkkinen
Liskojen lisäksi Iisakki Tuomaalalla on lemmikkinä undulaatteja. Kuva: Samuel Pulkkinen

Juttua muokattu 31.1.2023 kello 14.33: Korjattu kuvatekstiin taiteilijan oikea nimi.

Leave a Comment