Kuusamo eteni kotivoittoon pienillä piste-eroilla, mutta veti erien loput vahvemmin

Daria Butkevych, OrPo
Daria Butkevych teki orpolaisista eniten pisteitä ja palkittiin joukkueen parhaana Kuusamossa. Arkistokuva: Veli-Jussi Lietsala

Samaan aikaan kun osa Mestaruusliigajoukkeista pelaa Tampereella Suomen Cupin välieriä ja finaaleja, OrPon liigajoukkue matkusti Kuusamoon runkosarjan otteluun perjantai-illaksi.

Kotijoukkue oli parituntisessa mittelössä vahvempi erin 3–0 (27–25, 26–24, 25–21), mutta ei lopultakaan niin ylivoimainen kuin voitetuista eristä saattaisi päätellä. Erien lopussa kotijoukkue oli kuitenkin piirun verran vahvempi ja virheitäkin vieraille sattui pahoihin paikkoihin.

Erien sisällä piste-erot joukkueiden välillä eivät nimittäin kasvaneet kahdessa ensimmäisessä pistettä tai kahta suuremmiksi.

Vasta kolmannessa erässä Kuusamon joukkue repäisi lopussa neljän pisteen eron ja selvitti ottelupallon ensimmäisellä yrityksellä. Vielä tilanteessa 21–21 oltiin tasoissa.

Ensimmäisessä erässäkin vasta kolmas ottelupallo toi ratkaisun, ja peli eteni koko ajan hyvin tasaisena..

Kuusamon amerikkalaiskolmikko teki pahaa jälkeä

Kuusamon pelaajista varsinkin joukkueensa parhaana palkittu amerikkalainen yleispelaaja Breana Runnels oli orpolaisille vaikea pideltävä, sillä hänen hyökkäyksensä tulivat vastapuolelle todella kovaa ja olivat erittäin hankalia nostaa. Hän teki pelin kuluessa 18/+13 tehopistettä, kaikki hyökkäämällä.

Toinen kova hyökkääjä kotijoukkueessa oli hänen maannaisensa Madeline Palmer, jonka pistesaalis oli 17/+9, ja kolmaskin amerikkalainen Ciara DeBell onnistui 13/+5 pisteen verran.

OrPon paras ja joukkueen tehokkain oli jälleen Daria Butkevych, jonka pistesaalis oli tässä ottelussa 15/+10. Ada Aronenkin pelasi hetkittäin pirteästi verkolla, mutta hänen pisteensä jäivät tällä kertaa 12/+4:ään.

Pallorallit olivat pitkiä, ja OrPon molemmat passarit pääsivät näyttämään osaamistaan – Taija Kaukoranta tosin passasi isoimman osan pelistä.

Yleisvaikutelmaksi Ruudun seurannan perusteella jäi, että OrPo oli hyökkäyksissä vähän pehmeämpi ja pallot nousivat vastapuolelta turhan usein edelleen pelattaviksi. Yritystä oli, mutta viimeinen puristus puuttui. Sen kertovat myös numerot: torjunnat Kuusamolle 8–5 ja ässät OrPolle 5–4.

Voitollaan Pölkky Kuusamo karkasi sarjataulukossa kolmossijalle ja OrPosta kolmen pisteen päähän, 38 pisteeseen. OrPo on nyt neljäntenä.

Pitkän pelimatkan jälkeen seuraava koitos on OrPolla heti keskiviikkona Pihtiputaalla LiigaPlokia vastaan.

Leave a Comment