Kuutamokävely sujui reippaasti – aikuispartiolaisten kanssa askel vei myös Tiihanlinnan huipulle

Kuutamokävely
Kopsamon kylätalon edessä yhdistyksen talkoolaiset Sointu Äikäs (vas.) ja Mirva Tamminiemi tarjoilevat makkaraa Kuutamokävelyyn tulleille vieraille. Liisa ja Juhani Äikäs kertovat makkaran maistuvan hyvin ulkona. Kuva: Mirkka Tuominen

Kymmenisen vuotta Kopsamon kylätoiminnassa mukana ollut Anneli Niemelä toimi kahvinkeittäjänä Kopsamon kylätalon sisätiloissa. Talon pihasta puolestaan väki lähti sunnuntaina Kuutamokävelylle Kopsamojärven ympäri.

Lenkille lähteneet, sieltä palanneet tai muuten vain paikalle pysähtyneet saivat kylätalolta myös halutessaan evästä rinnan alle.

Niemelä kertoi, että esimerkiksi makkaraa Kopsamon kyläyhdistys oli tapahtumaa varten varannut 60 kappaletta. Järjestäjien arvio tarjoilujen määrästä onnistui hyvin, sillä syömättä makkaroista jäi illan aikana 16.

– Osa kävelijöistä ei käynyt sisällä, mutta osa tapahtumaan tulleista kävi vain kahvilla ja syömässä sisällä. Tarjolla meillä oli Runebergin torttujakin, kertoi Niemelä.

Aiemmin Kopsamojärven ympäri on hiihdetty. Muutamana talvena lunta on kuitenkin ollut niin vähän, ettei Kuutamohiihtoa ole voitu järjestää. Sen takia nimi nyt vaihdettiinkin Kuutamokävelyksi.

Kuutamokävely
Laura Rasi (vas.), Johanna Rasi, Tiina Suoniemi-Hakonen, Aino Viertola ja Emmi Pajunen kävelivät reipasta tahtia Kuutamokävelyllä. Kuvassa taustalla kävelevät Tero Nieminen Lanzer-koiran kanssa ja Väinö Nieminen sekä Tero-Pekka Pajunen Irma-koiran kanssa ja Juha Hakonen. Kuva: Mirkka Tuominen

Huipulle vielä ennen hämärän tuloa

Kuun loisteessa kävelylle lähti muun muassa iloinen porukka, joka koostui lähinnä aikuispartiolaisista. Mukaan mahtui myös yksi lapsi ja kaksi koiraa.

Ryhmä eteni nopeaa tahtia lumista metsätietä pitkin. Mukana ollut Tero-Pekka Pajunen kertoi vinkkinä, että ripeässä kävelyssä täytyy olla juuri sopiva vaatetus yllä.

– Niin paljon ei pidä olla vaatetta yllä, että kävellessä tulee hiki. Mutta toisaalta ei niin vähänkään, että pysähtyessä tulee kylmä. Myöskään kantamuksia ei kannata olla liikaa, Pajunen neuvoi.

Kopsamojärven ympäri pääsee autolla kiertämään kahdeksan kilometrin lenkin. Innokas kävelyporukka suuntasi kuitenkin kulkunsa kohti Tiihanlinnan huippua.

– Tämä on paikallisille vakilenkki. Ajattelimme tehdä aikuispartion kanssa tämän lenkin, Pajunen sanoi.

Tiihanlinnan laelle kävelijät ehtivät juuri sopivasti ennen hämärän laskeutumista ja saivat ihailla kauniita maisemia.

Tiina Suoniemi-Hakosen mukaan lenkki sujui kaikin puolin mallikkaasti. Kävelijöille tuli vuorelle ylös noustessa lämmin, mutta sehän on kuntoilun tarkoituskin. Sää puolestaan oli mitä parhain ulkoilulle.

– Lumisade taukosi siihen mennessä, kun pääsimme huipulle. Valoakin riitti sen verran, että pystyimme mukana olleelle ensikertalaiselle esittelemään hieman seutua. Tulomatkalla pistimme otsalamput päähämme, vaikka ehkä siellä olisi nähnyt ilmankin. Lopuksi kävimme vielä kylätalolla nauttimassa maittavista tarjottavista, Tiina Suoniemi-Hakonen kiittelee järjestäjiä.

– Kuutamokävely oli innostanut väkeä hyvin liikkeelle. Kylätalon pihassa kävi mukava puheensorina, kun palasimme Tiihanlinnan retkeltä kylätalolle, Emmi Pajunen kertoo.

Aikuispartiolaisten yhteisryhmän lisäksi tapahtumaan osallistuneita käveli Kopsamojärven ympäri myös omaan tahtiinsa.

Kuutamokävely
Väinö Nieminen (vas.), Tero-Pekka Pajunen ja Irma-koira sekä Tero Nieminen ja Lanzer-koira lähtivät Kuutamokävelylle alkuillasta. Kuva: Mirkka Tuominen

Leave a Comment