Mikä minusta tulee isona? – tähän kysymykseen moni miettii tällä hetkellä vastausta

Toistaiseksi viimeistä viikkoaan työharjoittelussa Juupajoen päiväkodissa ja Metsämuppeleiden ryhmässä oleva Aaro Purimo antaa tässä lehdessä julkaistussa haastattelussa tärkeän neuvon kaikille ammatinvalintaa pähkäileville. Hän kehottaa miettimään, mikä kiinnostaa itseä ja jättämään kavereiden perässä peesailun kokonaan pois.

Ammatinvalintakysymys on tällä hetkellä ajankohtainen monen nuoren elämässä, sillä perinteinen kevään toisen asteen yhteishaku on alkanut tiistaina. Yhdeksännen luokan oppilaat siis miettivät parhaillaan, mitä he aikovat tehdä ensi syksynä, kun uusi lukuvuosi alkaa.

Vaihtoehtoja on niin paljon tarjolla, että monen voi olla vaikea valita kaikista mahdollisista opiskelupaikoista sitä oikeaa. Silloinkin kannattaa pitää mielessä Purimon neuvo: kuuntele itseäsi, älä muita. Jos lukio ei siis tunnu oikealta vaihtoehdolta, ei sinne kannata hakeutua, vaikka parhaat ystävät sen opiskelupolun valitsisivatkin.

Erheitäkin valinnoissa saa kuitenkin tehdä, sitä ei pidä pelätä. Maailma ei nimittäin siihen kaadu, jos nuori hakeutuu alalle, joka ei opintojen aloittamisen jälkeen tunnukaan omalta. Se on nimittäin yksi tärkeä oppimisen ja kasvamisen paikka, kun toteaa itselleen, että tämä ei ollutkaan minua varten.

Leave a Comment