Raastavan jännittävä ottelu päättyi OrPon voittoon – LP Viesti pisti kampoihin ja vei ottelun viidenteen erään, vaikka kotijoukkue vei kaksi ensimmäistä erää

OrPo, LP Viesti
OrPon pelaajat saivat riemuita viidennen erän jälkeen. Voitto tuli, vaikka se vaatikin pisimmän mahdollisen kaavan. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Pilvettömältä taivaalta pääsi lyömään Ada Aronen, runoili OrPon ja LP Viestin ottelua lauantaina Oriveden liikuntahallissa selostanut Mika Putkisaari, kun Aronen niittasi ensimmäisessä erässä kotijoukkueelle sen neljännen pisteen.

Täysin pilvettömänä ottelu ei OrPon näkökulmasta kuitenkaan edennyt. Kaksi ensimmäistä erää kotijoukkue voitti, mutta kaksi seuraavaa meni vieraalle. Kaiken kaikkiaan neljään erään mahtui useita hetkiä, jotka saivat kotiyleisön huokaisemaan välillä jopa raskaasti.

Kannustus ei kuitenkaan katkennut, vaikka kentällä OrPo ei saanut palloa pysymään koko ajan pelissä niin kuin olisi halunnut. OrPon syöttövuoroilla yleisö eli todella vahvasti mukana, meteliä oli kuin pudotuspeliotteluissa.

Kontrasti oli myös valtava, kun syöttövuoro siirtyi LP Viestille: halli hiljeni nimittäin lähes täysin, kun vain LP Viestin pelaajat ja muutama fani löi tuolloin käsiään yhteen.

Jos ottelu oli ollut jännittävä jo neljän ensimmäisen erän ajan, muuttui se raastavan jännittäväksi viidennessä erässä. Kumpikin joukkue halusi voittaa ottelun ja kumpikin joukkue pelasi uhrautuvasti ja kovaa.

Viesti aloitti erän 0–3 johdolla, jonka OrPo tasoitti ja lähti 5–5 numeroista viemään erää. Parhaimmillaan kotijoukkue oli jo 12–9 johtoasemassa.  OrPolla oli ottelupallo tilanteessa 14–13, mutta Viesti tasoitti.

Viestillä sai puolestaan ottelupallon tilanteessa 14–15, mutta OrPo tasoitti ja vei ottelun jatkopalloille.

OrPo otti vuorostaan ottelupallon lukemissa 16–15. Taas Viesti tasoitti ja otti ottelupallon lukemissa 16–17.  OrPo kiri tasoihin, otti ottelupallon 18–17, teki tarvittavan pisteen ja voitti ottelun viemällä viidennen erän lukemin 19–17.

OrPo otti siis neljän tappiollisen ottelun jälkeen tärkeän voiton LP Viestistä luvuin 3–2 (25–22, 25–18, 23–25, 21–25, 19–17).

Molemmat joukkueet taistelivat ja pelasivat uhrautuvasti. OrPon parhaana pelaajana ottelusta palkittiin lattialla makaava Daria Butkevych. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Rinta-Tassi lopetti ottelun ässäsyötöllä

Ratkaisu viidennessä erässä tuli joko rohkeiden otteiden tai onnenkantamoisten saattelemana, riippuen siitä, kumman joukkueen näkökulmasta tilannetta katsoo.

OrPon päävalmentaja Andrea Carasi otti tilanteessa 17–17 Daria Butkevychin pois kentältä ja syöttämään hänen tilalleen tuli Liisa Rinta-Tassi.

Rinta-Tassin ensimmäisen syötön Viesti sai palautettua OrPon puolelle. Pallon otti vastaan Linnea Kuusela, Taija Kaukoranta passasi sen Ada Aroselle, joka iski taas kuin pilvettömältä taivaalta eikä Viesti saanut enää nostettua palloa peliin.

Rinta-Tassi pääsi syöttämään ottelupalloa. Syöttö tippui verkkonauhan kautta Viestin etukentälle eivätkä Viestin pelaajat ehtineet reagoida tilanteeseen. Rinta-Tassi sai tilanteesta ässäsyötön ja OrPolle ottelusta voiton.

OrPon runkosarjan viimeinen kotiottelu oli huikean jännittävä. Tunnelma hallissa oli hyvä ja yleisö eli ottelussa mukana. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Mahdollisuus oli kolmeenkin pisteeseen

Ottelun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen totesi olevansa tyytyväinen joukkueensa otteisiin, vaikka tappio siitä tulikin. Kahden ensimmäisen erän jälkeen tilanne ei nimittäin näyttänyt laisinkaan siltä, että Viesti vielä nousisi ja veisi ottelun viidenteen erään.

– Yksi sarjapiste tyydyttää, sillä olimme lähellä hävitä kaikki. Peli oli tasainen ja pelaaminen oli laadukasta.

Ottelun tasaisuudesta kertovat muun muassa plus-miinus-saldot. LP Viestin saldo oli + 38, vaikka se hävisi ottelun. OrPon lukema ei siitä paljon huonommaksi jäänyt, sillä joukkueen saldo oli +35.

Myös OrPon päävalmentaja Andrea Carasi antoi tunnustusta illan vastustajalle.

– Molemmat joukkueet pelasivat hyvin. Meidän pelimme ailahteli ottelun sisällä ja mahdollisuuksia olisi ollut ottaa myös kolme pistettä. Tänään ei vain nyt käynyt niin, Carasi totesi.

Ottelussa viisi ässäsyöttöä tehnyt OrPon Siiri Vehmanen oli joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja. Illan saldo oli 13/+9.

– Tänään oli hyvä fiilis pelata. Lähdimme tänään hakemaan voitto ja taistelimme loppuun asti, tyytyväinen Vehmanen sanoi.

Daria Butkevych ja Siiri Vehmanen nousevat torjuntaan. Kumpikin torjui illan aikana kolme torjuntapistettä. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Vielä kaksi runkosarjan ottelua OrPolla jäljellä

OrPon parhaana pelaajana ottelussa palkittiin Daria Butkevych (25/+17) ja toiseksi tehokkain oli Ada Aronen (19/+1).

LP Viestin Saana Lindgren oli ansaitusti joukkueensa parhaana palkittu. Hänen ahkeroi illan aikana saldon 30/+16. Viestin Jordan Lockwoodin tehot olivat 16/+5 ja Kseniia Puhachin 13/+12.

Illan PRO-libero palkittu oli OrPon Emilia Putkisaari.

Tilastot kertovat, että ässäsyötöt jäivät niukasti OrPolle 9–8. Syöttövirheitä OrPolle kertyi 11, kun Viestille niitä tuli 9. Torjunnoissa Viesti oli parempi luvuin 9–15.

Vastaanotto- ja hyökkäysprosentit puolestaan kertovat siitä, kuinka tasainen ottelu loppujen lopuksi oli. Lukemat kääntyivät niukasti OrPon eduksi, kun vastaanottoprosentit olivat 49–46 ja hyökkäysprosentit 39–38.

OrPo on yhä sarjataulukossa neljäntenä, mutta Hämeenlinnan Lentopallokerho hengittää viidentenä vain pisteen päässä 37 pisteellä. OrPolla runkosarjassa vielä kaksi ottelua jäljellä ja niistä kumpikin on vierasottelu. Seuraavan kerran OrPo pelaa ensi sunnuntaina Rovaniemellä Arctic Volleyta vastaan.