Piirinmestaruusviikonloppu toi OrPolle kaksi kaksoisvoittoa – vain kaksikon järjestys vaihtui sprintistä perinteiselle siirryttäessä

Kaksi kaksoisvoittoa samana viikonloppuna, kelpaa sitä tuulettaa. Elli Leppä (vas.) ja Emmi Hämäläinen hiihtivät N12-sarjassa piirinmestaruuskisojen kaksoisvoittoon sekä Hämeenlinnassa että Valkeakoskella, osat vain vaihtuivat. Kuva: Markus Hämäläinen.

Piirinmestaruuskisaviikonloppu toi OrPon hiihtäjille useita mitaleja ja jopa kaksi makeaa kaksoisvoittoa. Sprinttimatkojen piirinmestaruudet vapaalla hiihtotavalla ratkottiin toissa lauantaina Hämeenlinnassa, Ahveniston moottoriradan maisemissa. Sunnuntaina hiihdettiin piirinmestaruuksista perinteisellä tyylillä ja väliaikalähdöillä Valkeakoskella.

Sprinttikisassa pienimmillä hiihtäjillä oli ohjelmassa alkuerät ja finaalit, mutta 10-vuotiaiden tyttöjen sarjassa osallistujia oli jo sen verran, että he hiihtivät välierätkin. Matkat vaihtelivat 250 metrin pyrähdyksestä 500 metriin ja 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien hiihtämään 1,2 kilometriin.

Tuomisina sprinteistä OrPon nuorilla hiihtäjillä oli neljä mitalia ja sitäkin useampi finaalipaikka.

Kahdeksanvuotiaiden poikien sarjassa Anssi Teho otti piirinmestaruushopeaa ja Eetu Hämäläinen pronssia.

Sarjassa naiset 12 kultamitalin voitti Emmi Hämäläinen ja Elli Leppä hiihti hopealle.

Pienimpien sprintit hiihdettiin tasamaalla, mutta isompien reittiin mahtui jo yksi pitkä ylämäki ja laskuosuus sen perään.

Juniori-ikäisille sprinttikisoja on hiihtojaoston puheenjohtajan Markus Hämäläisen mukaan tarjolla todella vähän, mutta treeneissä varsinkin isommilla hiihtäjillä pyritään kehittämään jo nopeusomnaisuuksia ja kisastrategiaa.

Sunnuntain saalis: 12 mitalia Korkeakankaalta

Perinteisen tyylin pm-kisat käytiin seuraavana päivänä Valkeakosken Korkeakankaalla, jonne satoi juuri ennen kilpailua lisää lunta, jolloin ensilumen ladun lisäksi pystyttiin tekemään lisälenkki luonnonlumelle.

OrPosta Valkeakosken kisaan lähti 17 junioria ja kaksi aikuishiihtäjää, ja tuomisina oli peräti 12 mitalia. Kymppikärkeen sijoittuivat kaikki, ja nelossijojakin tuli useampi. Matkat lähtivät kilometristä ylöspäin, ja 12-vuotiaatkin hiihtivät jo neljä kilometriä.

Kahdeksanvuotiaissa Anssi Teho otti viikonlopun toisen kakkossijan ja Eetu Hämäläinen samoin toisen pronssisen mitalin.

Seitsemänvuotiaiden tyttöjen sarjassa Liisi Ruissalo hiihti hopealle ja Wenla Waris pronssille.

Yhdeksänvuotiaissa tytöissä Mandi Kahilaniemi hiihti hopealle ja vuotta vanhempien sarjassa Alisa Teho otti pronssia.

Kymmenvuotiaissa pojissa Emil Ruissalo tuli kolmanneksi. Tässä sarjassa taistelu mitaleista oli erityisen tiukkaa, sillä kolmen parhaan hiihtoajat olivat 0,6 sekunnin sisällä.

12-vuotiaiden tyttöjen sarjassa tuli sunnuntaina kaksoisvoitto samoille tytöille kuin lauantaina, vain kaksikon järjestys vaihtui. Elli Leppä voitti nyt ja Emmi Hämäläinen hiihti hopealle. Tarkkaa tietoa ei ole siitä, onko OrPosta milloinkaan otettu kaksoisvoittoa pm-kisoissa. Nyt se tehtiin kahdesti ja vieläpä saman viikonloppuna.

Roosa Teho tuli toiseksi 13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa.

Aikuisten sarjoissakin OrPon hiihtäjät ottivat mitaleita. Kiti Ruissalo voitti naiset 35 -sarjan ja Jouni Waris sijoittui kakkoseksi 45-vuotiaissa miehissä.

Molemmat viikonlopun kisat olivat kansallisia kilpailuja, joihin lumitilanne houkutteli osallistujia myös etelämpää, mutta piirinmestaruuksia ratkottaessa huomioon otettiin vain oman piirin hiihtäjät.