Osallistumisinto hiihtokisoihin kasvanut, Minivalkut treenaavat nyt toista talvea – tulevana viikonloppuna OrPosta lähdetään ensimmäisen kerran vuosikausiin Hopeasompahiihtoihin

Jos hiihdon treenaaminen kiinnostaa enemmän, voi hiihtokoulusta halutessaan siirtyä treenaamaan säännöllisesti valmennusryhmään. Kuva: Markus Hämäläinen

Kiinnostus hiihtokilpailuihin näyttää OrPossa kasvaneen, varsinkin pienistä on noussut tänä talvena lisää kisaajia. Siihen saattaa vaikuttaa oma valmennusryhmä Minivalkut.

– Valmennusryhmämme on varttunut jo sarjoihin 12–16-vuotiaat, joten tehtiin pienemmille oma valmennusryhmä Minivalkut, joka treenaa nyt toista talvea. Molemmilla ryhmillä on harjoitukset kerran viikossa säännöllisesti ja osan kaudesta toisetkin, hiihtojaoston puheenjohtaja Markus Hämäläinen

Mukaan valmennusryhmään pääsee 7-vuotiaasta lähtien, ja treeniä tehdään matalalla kynnyksellä pelien ja leikkien kautta. Tekniikkaa toki painotetaan, mutta tärkeintä on innostaa lapsia suksille. Siinä sivussa kannustetaan osallistumaan kisoihin.

Tänä vuonna on myös Hopeasompa-kisoihin lähdössä OrPosta joukkue tulevana viikonloppuna. Nähtävästi edellinen OrPon viestijoukkue Hopeasommassa on ollut vuonna 2003 eli 20 vuotta sitten. Silloisen joukkueen kokoonpano oli Sini Eronen (nykyisin Kahilaniemi), Annemari Päivärinta ja Niina Ahonen.

Nyt OrPo kuitenkin laittaa matkaan viestijoukkueen 14-vuotiaiden tyttöjen sarjaan. Viestin 3 kertaa 3 kilometriä vapaalla hiihtävät vasta 12-vuotiaat piirinmestarit Elli Leppä ja Emmi Hämäläinen, kolmantena viestijoukkueessa hiihtää heitä vuotta vanhempi Amanda Onnela.

Tämänikäisten viestiin on ilmoittautunut jo 55 joukkuetta. Tänä vuonna on hyvä lähteä hakemaan kokemusta isoista kisoista tulevaa varten.

Hopeasompahiihdot käydään Lahden Salpausselällä samoissa maastoissa, joissa ihan kohta hiihtävät 100-vuotisjuhlakisoissa aikuiset hiihtoidolit.

Viestijoukkueen lisäksi Hopeasompaan osallistuvat OrPosta Amanda Onnela ja Roosa Teho myös henkilökohtaisille matkoilla. Se on valtakunnallinen kilpailu, jossa kisaavat ikäluokkiensa Suomen kovimmat hiihtäjät. Aiemmin karsittiin piireistä parhaat, nyt sinne mahtuvat kaikki halukkaat.

Helmikuun viimeinen viikonloppu olikin hiihtäjille harvinaista huilia, sillä oikeastaan joulukuun alusta lähtien kisoja on riittänyt joka viikonlopulle.

Leave a Comment