OrPo piti ohjat käsissään, vaikka toinen erä menikin kotijoukkueelle – ”Tiesin, että siellä on paikka avoinna ja käytin sitä hyväkseni”, voitokkaan ottelun OrPon parhaana palkittu passari Piper Matsumoto totesi

Arctic Volley on ollut OrPolle tällä kaudella vaikea joukkue voittaa, sillä se on ollut kaksi kertaa OrPoa parempi. Kauden kolmannesta kohtaamisesta OrPo otti kuitenkin selkeän voiton. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPon pohjoisen reissusta tuli tällä kertaa kolmen sarjapisteen arvoinen. Joukkue voitti Rovaniemellä pelatun ottelun Arctic Volleyta vastaan 1–3 (15–25, 25–20, 17–25, 13–25)

Kauden aiemmista kahdesta kohtaamisesta Arctic Volley on saanut lähteä voittajana kotiin, joten OrPolle voitto oli tässäkin mielessä herkullinen. Sarjataulukossa OrPo nousi voiton ansiosta viidenneksi kahden pisteen päähän Hämeenlinnan Pallokerhosta ja kaksi pistettä edelle LP Viestiä.

OrPon pelaajista keskipelaaja Siiri Vehmanen oli sivussa ottelussa. Hänen paikkansa kentältä otti normaalisti hakkurina pelaava Liisa Rinta-Tassi. Hän hoiti itselleen hiukan vieraamman tehtävän hienosti.

Lisäksi lähes koko kauden passarin tehtäviä hoitaneen Taija Kaukorannan tilalla sunnuntain ottelussa palloa joukkuetovereilleen tarjoili Piper Matsumoto.

Toisen kosketuksen hyökkäykset yllättivät vastustajan

Matsumoto palkittiin ottelussa myös OrPon parhaana pelaajana. Hänen nopeat toisen kosketuksen hyökkäyksensä yllättivät Arctic Volleyn pelaaja. Matsumoton illan saldona olikin kuusi hyökkäyspistettä yhdeksästä hyökkäyksestä. Hänen tehopisteensä olivat 7+6.

– Olimme valmistautuneet otteluun hyvin joukkueena ja se tuotti hyvän tuloksen. Valmistauduin myös itse otteluun hyvin katsomalla Arctic Volleyn otteluita. Tiesin, että siellä olisi paikka avoinna, joten käytin sitä hyväkseni, Matsumoto totesi onnistumisistaan.

Ottelu oli toista erää lukuun ottamatta koko ajan OrPon hallinnassa. Ensimmäisen erän se vei lähes näytöstyyliin, sillä Arctic Volley ei saanut peliään kulkemaan laisinkaan. OrPon terävä alku vei sen heti 0–6 johtoon ja meno vain kiihtyi erän edetessä.

Tilanteessa 3–11 Arctic Volley oli käyttänyt molemmat aikalisänsä, mutta ne eivät hidastaneet OrPon otteita laisinkaan. OrPo pelasi joukkueena hyvin ja tilanne oli nopeasti 6–18. Kotijoukkue ei enää pystynyt kuromaan eroa kiinni ja OrPo vei erän kymmenen pisteen erolla.

Toiseen erään Arctic Volley piristyi ja se tasoittikin tilanteen viemällä toisen erän.

– Meillä oli toisessa erässä joitakin asioita, jotka meidän piti pystyä korjaamaan pelissämme. Onneksi pystyimme tekemään muutokset nopeasti seuraavaan erään, Matsumoto sanoi ottelun jälkeen.

Onnistumisia tuli OrPolle laajalla rintamalla

Pitkän erätauon aikana toisessa erässä esille tulleet ongelmat oli todellakin saatu korjattua ja OrPo vei kolmannen erän.

Neljännessä erässä Arctic Volleyn usko omiin mahdollisuuksiin alkoi myös horjua, vaikka joukkue taistelikin ansiokkaasti. OrPo pääsi heti erän alkuvaiheessa neljän pisteen karkumatkalle tilanteeseen 2–6 eikä päästänyt enää Arctic Volleyta mukaan peliin. OrPo eteni tilanteesta 13–17 erän ja koko ottelun voittoon.

Arctic Volleylle ottelu oli tärkeä. Voitolla se olisi varmistanut paikkansa kahdeksan parhaan joukossa. Joukkue on nyt kahdeksantena, mutta yhdeksäntenä olevaan LP-Vampulaan on eroa vain kaksi pistettä.

Arctic Volleylla on jäljellä ottelu Pölkky Kuusamoa vastaan ja LP-Vampula kohtaa vielä LP Viestin.

OrPon joukkue onnistui laajalla rintamalla ja huikeita pelastuksia puolustuksessa teki muun muassa libero Emilia Putkisaari.

Eniten pisteitä teki tuttuun tapaan Daria Butkevych (20+13), mutta hän sai tukea koko muulta joukkueelta. Ada Aronen teki pisteet 15+8. Entisessä kotihallissaan pelanneen Oona Viljasen illan saldo oli 13+8, joista kaksi tuli ässäsyötöillä. Viljanen oli syöttöjen lisäksi vahva myös vastaanotoissa. Jessika Mursulan tehot olivat 7+4.

OrPolla on enää yksi runkosarjan ottelu jäljellä. Se on edessä jo keskiviikkona, kun joukkue matkaa Kuopioon Puijo Wolleyn vieraaksi.