Paljon jäi parannettavaa OrPolle perjantaita varten – Hämeenlinna vei ensimmäisen puolivälieräottelun kuin tanssien

HLK, OrPo, 1. puolivälierä
Hämeenlinnan Lentopallokerhon Jenny Mosser pelasi upean ottelun keskiviikkona. OrPo jäi hänen ja koko joukkueen jalkoihin ensimmäisessä puolivälierässä. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPo ei löytänyt keinoja Hämeenlinnan Lentopallokerhon lyömiseen, kun joukkueet kohtasivat keskiviikkona ensimmäisessä puolivälierässä. Kotijoukkueena pelannut Hämeenlinna suorastaan tanssi ottelun voittoon lukemin 3–0 (25–10, 25–13, 25–18).

OrPon hyökkäyspeli takelteli koko ottelun ajan. Joukkue ei yksinkertaisesti saanut nostettua palloa riittävän hyviin hyökkäyspaikkoihin ja hyökkäykset jäivät kaikin puolin laimeiksi.

Kolmannessa erässä OrPo pyrki murtamaan Hämeenlinnaa tekemällä monipuolisempia hyökkäysratkaisuja. Ratkaisijan roolia itselleen haki erityisesti Ada Aronen. Hän näytti pariin otteeseen, kuinka pallo oikein lyödään vastustajan kenttään.

Tyytyväinen joukkueensa parhaana palkittu Aronen ei ollut joukkueensa esitykseen ottelun jälkeen.

– Pelasimme aika heikosti joukkueena emmekä päässeet omalle tasollemme. Emme saaneet keskareita peliin mukaan, kun emme saaneet nostettua palloa kunnolla. Yksin oli vaikea tehdä peliä, Aronen totesi Ruudun haastattelussa.

Ottelun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa Aronen vielä jatkoi, että joukkueen olisi pitänyt olla paljon parempi jokaisella osa-alueella.

– Hävisimme jokaisella osa-alueella. Tiesimme, että Hämeenlinna on kova torjuntajoukkue ja yritin löytää muita hyökkäysratkaisuja kuin suoraan torjunnan käsiin. Mielestäni saimme torjunnassa vaimennuksia, mutta puolustuksessa jäi parantamisen varaa. Tämä oli jotenkin todella vaikea peli, hän sanoi.

Aronen uskoi, että perjantain kotiottelussa joukkue on paljon kovempi.

– Tästä on vain suunta ylöspäin, joten koitetaan parantaa otteita seuraavaan peliin, hän sanoi.

Arosen tehot illan ottelussa olivat 12/+7. Aronen siirtyi myös Mestaruusliigassa 800 pistettä tehneiden kerhoon, sillä ennen keskiviikon ottelua hänellä oli kasassa 799 Mestaruusliigan otteluissa tehtyä pistettä.

HLK, OrPo, 1. puolivälierä
Hämeenlinna piti huolen siitä, että OrPon Daria Butkevych ei päässyt loistmaan ottelussa. Torjuntaan Butkevychin eteen nousi lähes aina kaksi pelaajaa. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Vastustaja ei antanut Butkevychille tilaa

Hämeenlinna puolestaan osoitti, että se oli valmistautunut ensimmäiseen pudotuspeliin hyvin. Sen puolustuspeli toimi ja joukkue piti myös OrPon varmaksi pistenaiseksi tiedetyn Daria Butkevychin kurissa. Butkevych sai kirjattua tilastoihin vain lukemat 7/+3.

–He ottivat Dashan hyvin kiinni. Siellä oli koko ajan kaksi torjumassa. Se teki pelistä hankalan, kun Dasha ei päässyt tekemään pisteitä. Hän kuitenkin tekee normaalisti yli 20 pistettä yhdessä ottelussa, Aronen huomioi.

Myös Hämeenlinnan hyökkäys toimi ja etenkin Jenny Mosser oli liekeissä. Hän teki 28 pistettä ja plussasaldoa kertyi saman verran. Ottelun jälkeen Mosser palkittiin odotetusti joukkueensa parhaana pelaajana.

– Minulla on ympärilläni hyvä joukkue, joka auttaa minua tekemään pisteitä.  Peli oli yksi kauden parhaista ja olen iloinen, että pystyin auttamaan pisteilläni joukkuettani voittoon. Jos jatkamme samaan tapaan kuin tänään, niin pärjäämme näissä peleissä hyvin, Mosser kiitteli ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa ja varsinaisessa lehdistötilaisuudessa.

– Mosser niittasi meidät esityksellään ja emme löytäneet tasostamme kuin 40 prosenttia. Ottelu oli meille vaikea, koska Hämeenlinna pelasi niin vahvasti. Meillä oli vaikeuksia torjunnassa ja Hämeenlinna pystyi fyysisenä joukkueena hyödyntämään torjuntamme heikkoja kohtia, OrPon päävalmentaja Andrea Carasi analysoi lehdistötilaisuudessa.

Myös Hämeenlinnan Adeola Owokoniran oli tehokas, hänen saldonsa oli 17/+12. Illan ottelun kulusta kertoo myös se, että ottelutilastoon Hämeenlinna sai plus-miinus-sarakkeeseen lukeman 48, kun OrPolla se oli vain neljä.

OrPo ja Hämeenlinna olivat vastakkain myös viime vuonna puolivälierissä. Silloin Hämeenlinnan vei sarjan 3–1. Hämeenlinnan päävalmentaja Giovanni Torchio ei kuitenkaan ollut vielä ensimmäisen puolivälieräottelun jälkeen valmis julistamaan joukkuettaan sarjan voittajaksi.

– Tämä oli hyvä alku meiltä ja 3-0 voitolla säästimme energiaa tulevaan. Mutta perjantaina tulee olemaan kova peli, koska tiedämme, että OrPo on hyvä kotisalissaan, hän totesi.

Hämeenlinnan ja OrPon toinen puolivälieräottelu pelataan Orivedellä perjantaina.

HLK, OrPo, 1. puolivälierä
Ada Aronen palkittiin ottelussa OrPon parhaana pelaajana. Hän yritti vielä kolmannessä erässä herätellä OrPon mukaan taisteluun ottelun voitosta. Hämeenlinna ei tästä kuitenkaa säikähtänyt, vaan vei myös kolmannen erän selkein luvuin. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Juttua on muokattu 16.3.2023 klo 8.02: Juttuun on lisätty kommentteja ottelun jälkeen pidetystä lehdistötilaisuudesta ja lisätty kuvia ottelusta.

Leave a Comment