OrPo haastoi Kerhon kotona ja pelasi yhden parhaista peleistään – tässä ottelun kulku erä erältä!

Ottelu on ratkennut erin 3-1, eikä tarvinnut mennä viidenteen erään. Nyt ei oltu marjamatkalla, vaikka ämpäreitä olikin yhdellä sun toisella katsojalla mukana, ja pelin jälkeen kädet rakoilla niiden takomisesta. Kuva: Ari Keskinen

Neljäs erä

Dasha Butkevych pistää parastaan erän alussa, ja kohta tilanne onkin 6-2. Kerho ottaa aikalisän.

Kohta ollaan jo 9-5:ssä, ja sitten Butkevych läjäyttää hyökkäyksen, jossa pallo nosee Kerhon kenttäpuoliskolla kattoon asti.

Adeola Owokoniranin syöttö taas karkaa lähes katsomoon, tilanne 10-7. OrPo turvautuu aikalisään. Jokohan katkeaisi?

Ei, syötöt ovat hurjia. Seuraava kuitenkin painuu pitkäksi.

Tilanteessa 13-9 tulee Kaukorannalta passarin erikoinen toisella kosketukslla ja heti perään Jessika Mursulan ässä. Torchio kokoaa joukkonsa aikalisälle.

Huikeiden pallojen jälkeen olllaankin jo tilanteessa 18-12. Tuleehan sieltä vaihteeksi keskihyökkäyskin, päättäjänä Rinta-Tassi.

Jessika Mursula on verkolla tarkkana, ja iskee vastapalloon, tilanne 22-15.

Owokoniran syöttää pahan, Paloniemi pistää pahemman takaisin.

Ensimmäinen ottelupallo ei vielä tuo tulosta, vaan menee OrPolta leveäksi. Carasi rauhoittaa peliä aikalisällä, ja ottelupallon lyö kenttään Ada Aronen. Neloserä ja koko peli päättyy lukemiin 25-19.

Joukkueiden parhaina palkitaan Adeola Owokoniran ja Emilia Putkisaari.

Ottelusarja jatkuu torstaina Hämeenlinnassa.

Ilo irti voitosta! Tänään haettiin pelastuksia uskomattomista paikoista ja yleisö eli täysillä mukana. Kuva: Ari Keskinen

Kolmas erä

Pitkän erätauon jälkeen HLK ehtii jo 1-5 johtoon, mutta siitä peli vähitellen alkaa tasoittua. Sitkeällä työllä erän lopussa opllaan kuitenkin taoissa 20-20.

Erän loppu on taas hykerryttävän jännittävä. Tilanteessa 22-22 syöttöruutuun astuu penkiltä Taija Kaukoranta. Hyvä, vaikea syöttö nousee vaivoin.

Tasoissa taas: 23-23.

Tämän erän vie Kerho niukkaakin niukemmin, kujn Odette Ndoye tuuppaa kevyellä kädellä pallon OrPon puolelle. Erä vieraille 24-26.

Pitkä erätauko

Samaan kahvipöhytään osuu katsojia sekä Hämeenlinnasta että Virroilta.

Hämeelinnan mies kertoo, että Kerho pelaa ilman parasta passariaan Sofia Lehtoa, koska sunnuntaina Lehto sai Ada Arosen hyökkäyksen niin pahasti nenäänsä, että joutui jäämään kotiin.

Virtain herrat taas tunnustivat katselleensa aiemmat pelit tv-ruudun kautta, joka kuulemma vääristää mittasuhteita. Luonnossa pelaajat ovat heidän mukaansa huomattavsti hoikempia ja vielä nätimpiä kuin ruudussa.

Toisen erän lopulla oli jännät paikat. Kuva: Ari Keskinen

Toinen erä

Jatketaan samalla kuusikolla, jolla edellisessäkin erässä pelatttiin: Kaukoranta passaa, Mursula, Viljanen, Aronen, Butkevych ja liberona Putkisaari.

Alku ei ollut ihan yhtä mainio kuin äsken, ja HLK johti jo 2-7. Nyt Ada Aronen paukauttaa taas väkisin pallon verkon yli, mutta heti seuraavassa pallossa Madsen vastaa keskeltä.

Tilanne kohta 6-11.

OrPon passarilta mahtitorjunta!

Sitten pieni notkahdus kotijoukkueelta, numerot 7-13.

OrPon päävalmentaja Carasi lämpenee ja saa päätuomarilta keltaisen kortin.

Tilanteessa 10-15 Kerho vaihtaa passariksi Roivaisen tilalle Ylivainion. Heti perään Adan hieno hyökkäys ja HLK ottaa aikalisän: 11-15.

OrPo kirinyt jo iholle: 15-16. Roivainen palaa passaamaan Kerholle. Ja OrPo tasoittaa… Kerhon Torchio ottaa jo erän toisen aikalisän.

Syöttäjänä OrPolla Annukka Paloniemi, Dasha Butkevych huilaa välillä.

Ada huudattaa yleisöä hyökkäyksellään.

Sitten taistelupallo, jossa tarkat katsojat huomaat Kerhon puolella ainakin kolme kaksoiskosketusta. Pilli vaan ei soi.

Tilanne 20-21, sähköä ilmassa.

Rinta-Tassi lyö vastapallosta numeroiksi 23-23, heti perään Mosser rankaisee.

Dasha tasoittaa tarkasti takanurkkaan. Eräpallot vaihtuvat puolelta toiselle.

Erän lopussa Liisa Rinta-Tassi onnistuu pari kolme kertaa messevästi. Toinen erä päättyy taistelun jälkeen OrPolle 28-26.

Liisa Rinta-Tassi oli pelin alkupuolella melko näkymätön, mutta onnstui sitten useammankin kerran. Isä Kurikasta oli lähtenyt taas kannustamaan paikan päälle. Kuva: Ari Keskinen

Ensimmäinen erä

Ensimmäinen hyökkäys meni OrPolta pitkäksi, ja heti perään syöttökin yli. Mutta nyt on kannustusta ja tunnelmaa!

Alku ollut tasainen.

Vasta neljä minuuttia pelattu, kun Ada Aronen paukauttaa ekan hyökkäyspisteensä. Heti perään aivan huikea taistelupallo!

Tilanne 5-5, ja parin nukahduksen jälkeen 5-8. Sen jälkeen aika tasaista, pisteen-parin erolla.

Ensimmäinen aikalisä OrPolle vasta numeroissa 17-19.

Ensimmäinen erä riemukkaasti OrPolle 25-23! Tästä on hyvä jatkaa.

Odotusarvo korkealla. Kuva: Anne Kotipuro