Kaksi OrPon pelaajaa on valittu naisten lentopallomaajoukkueen kesän pelaajaryhmään – mukaan ryhmään valituista koostetaan EM-kisajoukkue

OrPon libero Emilia Putkisaari (6) ja hakkuri Ada Aronen (9) on valittu maajoukkueen kesän pelaajaryhmään. Heillä on mahdollisuus nousta EM-kisajoukkueeseen. Arkistokuva: Juha Jäntti

Oriveden Ponnistuksen pelaajat, libero Emilia Putkisaari ja hakkuri Ada Aronen on valittu naisten lentopallomaajoukkueen kesän pelaajaryhmään.

Kyseisessä ryhmässä on 30 pelaajaa, joista osa valitaan 14 pelaajan suuruiseen EM-kisajoukkueeseen Tallinnaan.

Valittujen joukossa on myös muista orivesiläisille tuttuja pelaajia.

Ryhmään on valittu nimittäin OrPon kasvatti, passari Joanna Kallinen (Pölkky Kuusamo), OrPoa edustanut libero Sanna Häkkinen (Pölkky Kuusamo) ja OrPoa edustanut, Längelmäeltä kotoisin oleva keskipelaaja Netta Rekola (LP Kangasala).

Lentopalloliiton tiedotteen mukaan ryhmässä on 15 sellaista pelaajaa, joilla ei ole vielä yhtään maatottelua tilillään.

Kesäryhmään pelaajat on valinnut naisten maajoukkueen päävalmentaja Nikolas Buser.

– Olemme kasanneet pelaajaryhmää koko valmennusstaffin kanssa analysoiden tilastoja ja katsoen heidän pelejään mahdollisimman paljon, joko livenä tai videolta. Kaikkiaan katsastimme noin 50 pelaajaa, joista hieman alle 40:än kanssa keskustelin henkilökohtaisesti tulevasta kesästä ja mahdollisuuksista sitoutua, Buser kertoo tiedotteessa.

– Kesän ohjelmassamme ei ole sinänsä montaakaan maalia. Tärkein asia on nyt löytää oikeat pelaajat joukkueeseen ja auttaa kaikkia kehittymään leirityksessä. Tavoitteena on olla yhteen hitsaantunut yksikkö, jossa kaikki tuntevat olonsa hyväksi sekä turvalliseksi tuntien pystyvänsä tekemään joukkueessa parhaansa. Totta kai tavoittelemme myös menestystä, jollainen olisi EM-kisoissa jatkopeleihin pääsy, Buser jatkaa tiedotteessa.

Lentopalloliiton tiedotteessa kerrotaan, että maajoukkueryhmä aloittaa leirityksen 11.–17. toukokuuta arviolta noin 20 pelaajan suuruisena.  Leiritykset jatkuvat kuuden päivän pätkissä kesä-heinäkuussa, jolloin mukaan liittyvät myös he, jotka toukokuussa ovat olleet vielä kiinni seurajoukkueidensa toiminnassa.

Ennen EM-kisoja ohjelmassa on muutama maaottelu.

Lentopallon naisten EM-kisat pelataan 15. elokuuta – 3. syyskuuta. Kisojen järjestäjämaat ovat Belgia, Italia, Viro ja Saksa.

Suomi pelaa alkulohkon ottelunsa Tallinnassa. Lohkoon kuuluvat Suomen lisäksi Viro, Alankomaat, Ranska, Slovakia ja Espanja.

Suomen ensimmäinen ottelu on 17. elokuuta Slovakiaa vastaan.

Leave a Comment