OrPon A-tytöt pelasivat tiensä finaaleihin – lopputurnauksessa OrPo puolustaa viime vuoden hopeaansa

OrPo, A-tytöt
OrPon A-tyttöjen valmentajina toimivat Pertti Strengell ja Harri Raitala. Joukkueessa pelaavat Liisa Soimasuo (tak. vas.), Annastiina Tarkkanen, Petra Lehtinen, Oona Halonen, Minttumaaria Ryömä, Nea Ojala, Henna Strengell, Naomie Jeger, Oona Viljanen, Jessika Mursula ja Viivi Laurila.

OrPon A-tytöt valtasivat kahdeksan joukkueen lopputurnauspaikan tiukassa välieräturnauksessa, joka pelattiin Joensuussa lauantaina.

Lue myös: OrPon A-tytöt taistelivat SM-hopealle – WoVo vei kultamitalit pitkälti Oona Viljasen tehokkuuden ansiosta

A-tytöissä lopputurnaukseen kelpuutetaan vain kahdeksan joukkuetta, joten koviakin joukkueita jää ulos finaaleista. Joensuussa oli mukana ennakkoon kolme kovaa joukkuetta, vain PuMa2 oli ennakkoon vailla mahdollisuuksia jatkoon.

B-ikäisistä koostunut PuMa2 saikin turnauksesta vain hyvää kokemusta oman ikäisten finaaleihin.

OrPo voitti ensimmäisessä pelissään PuMan 2–0 (25–10, 25–12) kaikkien pelaajien pelatessa vähintään erän.

Kiisto meinasi kurittaa

Heti perään toisessa pelissä vastaan tuli ensimmäisessä pelissään Joensuun Jujun 2–0 kaatanut kauden komeetta Vaasan Kiisto. Joukkue oli hävinnyt vain kaksi peliä koko kauden aikana.

Ottelu alkoi mykistävästi Kiiston 9–0 johdolla. Tästä OrPo toipui taisteluun mukaan, mutta etumatkaa oli liikaa ja Kiisto vei erän 25–20.

Toiseen erään OrPo teki hieman muutoksia ja nyt erän alku tuli OrPolle 9–2. Loppuerän OrPo pelasi vain kolmella omalla virheellä ja näin erävoitto 25–15.

Kolmas erä alkoikin sitten tasaisella väännöllä tilanteeseen 9–9 saakka. OrPo avitti vastustajaa pysymään pelissä mukana peräti seitsemällä virheellä.

Sitten saatiin virhehana kiinni eikä Kiistolla riittänyt ratkaisuvoimaa verkolla erän lopussa. OrPolla sen sijaan ratkaisijoita riitti ja erävoitto tuli 15–12. Näin ottelu OrPolle 2–1.

Erävoitto riitti viimeisestä ottelusta

Koko turnauksen viimeisessä pelissä OrPo – JuJu ratkaistiin toinen lopputurnaukseen menijä. Varma menijä eräeronkin turvin oli jo Kiisto.

Tiedossa oli, että jos JuJu voittaisi ottelun 2–0, OrPo pullahtaisi ulos finaaleista. OrPolle riitti erävoitto finaaleihin, mutta himoittuun lohkovoittoon vaadittiin voitto.

JuJu aloitti pelin pelaamalla turnauksen parasta peliään ja vei peliä lukemin 14–9, 17–11, 21–16 ja vielä 22–18. Mutta niin vain OrPo kampesi kiinni, tasoihin ja jatkopalloilla ohi erävoittoon 26–24.

Toiseen erään mahdollisuudet finaalipaikkaan menettänyt JuJu antoi peliaikaa päivän aikana vaihdossa olleille pelaajille. He tekivät ennakkoluulottomalla, yritteliäällä pelillä erän vaikeaksi OrPolle, mutta materiaaliylivoiman avulla OrPo klaarasi erän 25–20 ja näin peli OrPolle 2–0.

Lopputurnaus pelattaneen jossain lähellä, joten ämpäriväki valmiiksi

OrPolla oli turnauksen paras ja levein hyökkäysmateriaali, mikä näkyi kolmen pelin pelaajakohtaisissa tehdyissä pisteissä. Laitapelaajat Liisa Soimasuo ja Oona Viljanen tekivät 18 pistettä, keskipelaaja Jessika Mursula 17 ja passari Annastiina Tarkkanen 16.

Ilahduttavaa oli passari Annastiina Tarkkasen palaaminen pelikentille yli vuoden tauon aiheuttaneen vakavan polvitapaturman jälkeen.

Lopputurnaukseen OrPo lähtee puolustamaan viimevuotista hopeamitalia.

Tänä vuonna finaalit ovat erittäin kovatasoiset, sillä näyttäisi, että siellä pelaa yli 20 liigajoukkueiden pelaajaa. Huhujen mukaan 22.–23. huhtikuuta pelattava lopputurnaus pelataan akselilla Tampere-Lempäälä. Orpottaria on siis helppo lähteä myös ämpärimökällä kannustamaan.

Harri Raitala

Leave a Comment