Ensimmäisille iltarasteille pääsee jo huhtikuussa – kaksi ensimmäistä kertaa suunnistetaan katukartoilla

Kevät on edennyt aina Oriveden Ponnistuksen suunnistusjaoston iltarastien alkamiseen.

Vuoden ensimmäiset iltarastit juostaan ensi keskiviikkona sprintti- eli katukartalla. Ensimmäisellä kerralla rasteja lähdetään etsimään Oriveden jäähallilta. Suunnistamaan pääsee kahden, kolmen, neljän tai kuuden kilometrin matkan. Ratamestareina toimivat tuolloin Seppo ja Marja Kaarnijärvi.

Myös toisella kerralla on ohjelmassa sprinttisuunnistusta.

– Kun on vielä lunta, mennään etupäässä kaupunkialueella eli juostaan katuja, teitä ja polkuja. Rasteja on enemmän, ja suunnistus on nopeatempoista, kartantekopuuhista tavoitettu Seppo Kaarnijärvi kiteyttää.

Toukokuulta eteenpäin iltarastikausi jatkuu viikoittain vaihtuvilla kartoilla elokuun loppuun asti.

Jos ei ennätä ajanotollisille iltarasteille keskiviikkoiltaisin, voi toukokuun alusta alkaen käydä etsimässä samoja rasteja myös omatoimisesti aina keskiviikkoillasta sunnuntaihin.

Suunnistusta harjoitellaan toukokuussa

Vaikka iltarastitoiminta alkaa jo huhtikuussa, on suunnistuskoulun alkua maltettava odottaa toukokuun puolelle.

Suunnistuskoulupäivä on viime vuodesta vaihtunut, ja se pidetään nyt maanantai-iltaisin, joskin ensimmäinen kokoontuminen on vapun takia tiistaina. Ensimmäinen harjoitus tehdään Paltanmäen kartalla.

Suunnistuskoulu on tarkoitettu 7–16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Suunnistustaitoja, kuten karttamerkkejä ja kartan lukemista, harjoitellaan pienissä ryhmissä yhdessä ohjaajien kanssa.

Leave a Comment