Paikoillanne, valmiit, uuteen alkuun! – Oriveden Ponnistuksen lähes kauttaaltaan vaihtunut yleisurheilujaosto haluaa tuoda lisää pöhinää Suojan kentälle

Riitta Lietsala, Sonja Kankaanpää ja Johanna Rosnell spurttaavat matkaan ja kirivät yleisurheilua uuteen nousuun Orivedellä. Kuva: Heli Rahkonen

Oriveden Ponnistuksen yleisurheilujaostossa puhaltavat uudet tuulet. Kymmenen naista on ottanut hyppysiinsä yleisurheilutoiminnan järjestämisen paikkakunnalla.

– Tilanne käsittääkseni oli, että toiminta oli loppumassa kokonaan, jos ei saada uusia mukaan vetovastuuseen. Tätä en missään nimessä olisi halunnut, mukaan uuteen jaostoon lähtenyt Riitta Lietsala sanoo ja muistelee lämmöllä omia yleisurheiluaikojaan lapsuudessa ja nuoruudessa.

Niin hän kuin myös uudessa jaostossa mukana olevat Johanna Rosnell ja Sonja Kankaanpää kiittelevät, että ovat saaneet entisen jaoston konkareilta vilpitöntä apua ja tukea alkuvaiheessa.

Lisäksi kaksi kokenutta jaostolaista on yhä mukana: Erja Laurikainen ja Minttu Raitanen. Heidän, Rosnellin, Lietsalan ja Kankaanpään lisäksi uudessa jaostossa ovat Elina Pyykkö, Anna Pyykkö, Sini Kahilaniemi, Tanja Tanila ja Oona Viljanen.

Yleisurheilu nosteeseen

Jaoston puheenjohtajaksi ryhtynyt Johanna Rosnell iloitsee siitä, että uusi jaosto pursuaa ideoita.

– Kaikkea ei voi tietysti kerralla ampaista maaliin, mutta paljon on hyviä ideoita ja ajatuksia heitetty ilmoille. Olemme olleet myös harvinaisen yksimielisiä kaikesta, hän kertoo.

Riitta Lietsala iloitsee hänkin jaostosta huokuvasta yhteisestä päämäärästä: halusta saada nostetta yleisurheiluun Orivedellä.

– Olemme kokoustaneet tiiviisti ja ottaneet tämän asiaksemme. Haluamme saada pöhinää yleisurheilun ympärille, komppaa Sonja Kankaanpää.

He uskovat, että saumaa tähän on ja sen eteen ollaan valmiita tekemään pitkäjänteistä työtä.

– Meillä on omia junioreita ollut viime vuosina vähänlaisesti, mutta yleisurheilussa on nyt buumia, kun on tullut menestystä muistakin lajeista kuin keihäästä, Rosnell uskoo.

Matalalla kynnyksellä kokeilemaan

Kesän kilpailukalenteriin on buukattu yhdeksät Sisulisäkisat. Tällä kertaa poikkeuksellisesti yleisurheilukesän aloittavat jo toukokuulla Origames-aikuisyleisurheilukilpailut. Tänä kesänä myös Sisulisissä on sarjat aikuisille. Uutena kesän ohjelmistossa on kahden kilpailun Apupapu-cup, lajeina ovat seiväs, moukari ja paino.

Syksyllä Orivedellä järjestetään pitkästä aikaa myös yleisurheilun piirinmestaruuskilpailut, Sisulisämaastoviestit.

– Ihan kiva, että Hämeen Seudun Yleisurheilu heti huomioi, että meillä olisi mahdollisuus sellaiset kilpailut järjestää, Lietsala kiittelee.

Viikon päästä maanantaina luvassa on yleisurheilun tutustumispäivä, jolloin starttaavat myös kesän urheilukoulut. Niissä vetäjäkonkareina toimivat Anna Pyykkö ja Oona Viljanen.

Tutustumispäivässä pääsee matalalla kynnyksellä kokeilemaan eri lajeja. Jaostolaiset vinkkaavat, että yleisurheilu tarjoaa hyvää fysiikkaharjoitusta myös muiden lajien harrastajille.

– Yleisurheilu sopii hyvin kesätreeniksi talvilajeihin. Lisäksi lapsena olisi tärkeää harrastaa liikuntaa mahdollisimman monipuolisesti, eikähän omaa lajia välttämättä edes löydä heti pienenä, Rosnell miettii.

Tutustumispäivässä ovat mukana myös OrPon menestyneet yleisurheilijat Lauri ja Juuso Hassi.

– Myös aikuiset ovat tervetulleita tutustumispäivään, ja aikuisyleisurheilukin on OrPossa mahdollista, jaostolaiset vinkkaavat.

Ja vaikkei kentällä kirmaaminen innostaisi, jaostolaisia saa nykäistä hihasta ja ilmoittautua toimitsijaksi kesän kilpailuihin.

Leave a Comment