Elävän Eräjärven kylän matkailuhelmet ja mukana myös Matkamessuilla – kirjoittaja on ylpeä siitä, mitä kylällä on yhdessä saatu aikaan

Voimmepa olla ylpeitä meidän kylästä! Toteutimme yhdessä mestarityön, tai oikeastaan kaksi.

Ensinnäkin teimme yhteisen matkailuesitteen Elävä Eräjärvi – Eräjärven matkailun helmet. Siinä on mukana 12 kylän toimijaa! Lisäksi tietysti Eräpyhä ja Eräjärven Markkinat ovat siinä mukana.

Saimme yhdessä talkoillen kootun ja taitetun upean esitteen kohtuuhintaisena.

Yhteisesitettä on yritetty aiemminkin, ja toteutettukin, mutta vain muutaman toimijan kesken. Motivaatiota tänä keväänä esitteeseen lisäsi Oriveden seudun Matkailulehden myöhäinen jakeluajankohta. Mutta nyt uskomme, ettei tämä jää viimeiseksi tai yhdeksi kokeiluksi.

Kunhan ehdimme lähteä kiertoajelulle, Eräjärven esitettä löytyy jatkossa paikallisista ja lähiseudun matkailukohteista. Odotamme totta kai, että saamme esitteellä matkailijoita enemmän kylällemme.

Toinen saavutuksemme oli, että tänä vuonna lähdimme yhdessä myös Kotimaan Matkamessuille Pirkkahalliin. Messupaikat maksavat maltaita, mutta ratkaisimme ongelman yhteistyöllä lisäpalveluilla.

Pieni 2 x 2 metrin osasto maksoi nimittäin reilut 750 euroa. Olimme neljän toimijan kimpassa, Rönnin Kesäteatteri, Rönnin Huvikeskus, Eräjärven Eerola ja Villasukkajuoksun SM-kisat 2024.

Kisojen kautta myös Hirsilän Kylät oli mukana messuilla, olemmehan yhdessä myös ensi vuoden kisojen vastuulliset järjestäjät. Talkoilemassa meitä oli yhteensä 12 henkilöä esittelyvuoroissa, rakentamassa ja purkamassa osastoa.

Lisäksi jaoimme pienestä maksusta usean toimijan esitteitä kahden messupäivän aikana reilut 500 kappaletta niitä jokaista. Näin myös pienet toimijat saattoivat olla mukana messuilla, ja saada näkyvyyttä kotimaassamme.

Kesäteatterilla oli myös katkelma kesän Jäniksen vuodesta messujen ohjelmalavalla.

Eräjärven osasto kiinnosti yleisöä, ja melko moni oli myös käynyt joissakin Eräjärven matkailukohteista. Mutta monelle pääsimme esittelemään, missä Eräjärvi on, ja miten lähellä Tamperetta.

Meillä oli osastolla yleisökysely, jolla kartoitettiin kylän kohteiden tunnettuutta. Palkinnoiksi arvottiin Rönnin lahjakortti, Teatterin lahjakortti, Eerolan Sunnuntaibrunssi ja Villasukkajuoksun SM-kisamuki.

Asiakaskyselyssä pyydettiin kirjaamaan, missä oli käynyt: Olen käynyt: Eräjärven Ekyn Kyläputiikissa, Eräjärven Eerolan kesäisillä Sunnuntaibrunsseilla, Eräjärven Kivimuseossa, Eräjärven kauniissa kirkossa, Eräjärven pienessä Taidemyllyssä, Eräjärven Pappilassa & Kaktun tallilla, Rönnin Kesäteatterissa, Rönnin lavalla tai Kesäravintolassa, Vihasjärven kansakoulun taidenäyttelyissä ja Café ChefBugissa ja Villasukkajuoksun SM-kisoihin Orivedellä.

Kaikkiin kohtiin tuli ainakin yksi ”tunnustus” käynnistä. Oletkos Sinä käynyt näissä?

Vastauksia kertyi lopullisen laskelman mukaan 396, joista 69 oli käynyt yhdessä kylän kohteessa, 61 kahdessa ja 58 kolmessa tai useammassa kohteessa. 208 vastaajaa ei ollut käynyt lainkaan Eräjärven kohteissa tai Villasukkakisoissa. Palkinnoista kolme muuten osui onneksemme näille, joten saattaapi olla, että ainakin ne vierailut toteutuvat.

Toivotaan, että kylällämme aiemminkin vierailleet osaavat jatkossa hakeutua useampaan kohteeseen.

Mutta mitenkäs on matkamuistojen kanssa? Niitä tarvitaan elämysten ja palvelujen lisäksi näihin matkailukohteisiin ja Ekyn Kyläputiikkiin, jota pyrimme kehittämään myös matkamuistomyymälänä.

onnellisen messuporukan puolesta

Anne Kahelin

Leave a Comment