Konsta Saarinen oli mukana voittokamppailussa Pohjanmaa Rallissa – ykkössija jäi kuuden sekunnin päähän

Konsta Saarinen
Konsta Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä ajoivat Pohjanmaan Rallissa SM5-luokassa toiseksi. Auto oli saanut kesäkaudelle uuden värityksen. Kuva: Jarno Saari

Ralli SM -sarjan kesäkauden avausosakilpailu Pohjanmaa Ralli kurvailtiin viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä.

Orivesiläinen Konsta Saarinen ajoi neljännen kerran peräkkäin palkintopallisijalle eikä ykkössijakaan jäänyt kauaksi.

SM5-luokassa ajava Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä aloittivat kamppailun hieman tahmeasti, kun kisan alussa matkan varrelle osui yksi spinnaus, rallitiimin kisatiedotteessa kerrotaan.

Kolmannen erikoiskokeen jälkeen kaksikko oli kolmantena.

Mitsubishi Lancerilla kilpaileva Saarinen paransi otteitaan ja ajoi kahdelle seuraavalle erikoiskokeelle pohja-ajat. Samalla 18-vuotias orivesiläinen nousi kärkipaikalle niukasti 1,6 sekunnin turvin, tiedotteessa sanotaan.

– Suoritustaso oli nyt soralla paremmalla tasolla kuin talvikaudella ja pystyttiin ajamaan kärkiaikojakin. Moottoria vaivanneet ongelmat saatiin keväällä selätettyä, joka osaltaan kohensi meidän vauhtia, Saarinen vertailee tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, kuinka lähellä takana vaaninut Arttu Lähdeniemi pystyi puristamaan rallin loppupätkillä kovempaa, vaikka Saarinen vielä viimeisen erikoiskokeen veikin nimiinsä. Maalissa kaksikon ero oli kuusi sekuntia Lähdeniemen hyväksi.

– Kova yritys oli päällä lopussakin, mutta aivan ei vielä vauhti riittänyt voittoon saakka. Kelpo aloitus saatiin kuitenkin kesäkaudelle. Joensuussa yritetään parantaa yhden sijan verran, Saarinen sanoo tiedotteessa.

Viimeinen erikoiskoe oli Secto Rally Finland Power Stage, joten sen voittamalla Saarinen sai viisi pistettä lisää Power Stage -kisaan. Saarinen johtaa nyt luokkansa Power Stage -kisaa 18 sarjapisteellä. Toisena on Ville Hautamäki 17 pisteellä. Hän ajoi Pohjanmaan Rallissa Power Stage -erikoiskokeella kolmanneksi.

Saarinen kohensi hieman SM-pistetaulukossa osakkeitaan, kun sarjajohtaja Ville Hautamäki jäi Pohjanmaan Rallissa rengasrikon hidastamana neljänneksi.

Hautamäellä sarjapisteitä on nyt neljän osakilpailun jälkeen 96, kun Saarisella niitä on 76.

Saarisen ja Hautamäen edustama Co-Motorsport, johtaa tiimien välistä SM-sarjaa 15 pisteellä.

Joensuussa SM-rallia ajetaan kesäkuun puolivälissä.